Preduzetnici traže ostavku Darije Kisić Tepavčević: Uništavate radna mesta i kršite mere

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" zatražilo je danas ostavku ministarke rada i članice Kriznog štaba Darije Kisić Tepavčević jer kako navodi, svojim delovanjem u Štabu uništava radna mesta, koja bi kao ministarka trebalo da čuva.
Preduzetnici traže ostavku Darije Kisić Tepavčević: Uništavate radna mesta i kršite mere
Foto: 021.rs
Takođe traže da se svima koji su merama onemogućeni da rade otpišu porezi i doprinosi i nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas.
 
"Očekujemo da gospođa Darija Kisić Tepavčević podnese ostavku na sve funkcije zbog sukoba interesa jer svojim neprofesionalnim delovanjem u kriznom štabu uništava radna mesta što je suprotno funkciji ministra za rad čija je dužnost da stvara radna mesta, kao i zbog afere i boravka u ugostiteljskom objektu dok su ostali ugostiteljski objekti bili zatvoreni", navodi se u saopštenju.
 
Zahteva se da se u najkraćem roku svima koji su merama onemogućeni da rade (ugostitelji, igraonice, perionice, ćumurane, turizam, organizacija događaja sa pratećim delatnostima):
 
- otpišu porezi i doprinosi;
- nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas;
- nadoknade troškovi 80 odsto bruto zarada za 12 meseci;
- ukinu parafiskalni nameti i nepotrebne dažbine (eko-taksa, sokoj, natpisi na objektima…);
- smanji pdv-a na pet odsto u naredne dve godine i
- umanje sve lokalne dažbine i takse.
 
Ovo udruženje traži da se prekine "sa etiketiranjem ugostitelja, koji su ispunili sve zahteve i sproveli sve mere, kao dežurnih krivaca da bi se skrenula pažnju sa fabrika, krcatih autobusa i gondola".
 
Takođe očekuju da inspekcije podnesu javni izveštaj o kontroli mere jedna osoba na devet kvadratnih metara u hipermarketima i gradskom prevozu.
 
"S obzirom na još jednu štetnu, diskriminatorsku, naučno i pravno neutemeljenu odluku kriznog štaba zahtevamo da se po hitnom postupku počne sa primenom Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti kovid19", ističe se u saopštenju.
  • Mile

    27.03.2021 11:06
    Podrska
    Podrska ugostiteljima, budite slozni! Zahtevajte, odbijajte da zatvorite biznise! Ne dajte se !
  • Bez posla

    26.03.2021 22:42
    Vanredno stanje
    A gde vam je u ovom spisku zahteva tačka: priznati staž svima koji su u ugostiteljskoj delatnosti dobili otkaze za vreme vanrednog stanja ... Privrednici, pa privrednici ... gde su bivši zaposleni kod ovih privrednika??? Dragi privrednici mogli ste se i ovih ljudi setiti, ali vi kao i uvek gledate samo svoje ....
  • Alex

    26.03.2021 16:34
    Svi....
    Svi da podnesu ostavke prvi Vucic pa svi ministri i ceo krizni stab.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija