Imunolog Janković: Besmisleno govoriti o popuštanju mera

Sve dok god imamo više primljenih nego otpuštenih pacijenata zaraženih korona virusom ne možemo govoriti o popuštanju mera, bilo bi besmisleno, poručio je danas član Kriznog štaba imunolog Srđa Janković i podsetio na zahteve medicinskog dela štaba da mere budu još oštrije, uz potpuno dvonedeljno zaključavanje.
Janković je za RTS ponovio poziv da se sve važeće mere striktno poštuju i upozorio da broj zaraženih zaraženih raste, što stvara veliki pritisak na zdravstveni sistem, pa se na bolničko lečenje primaju samo najteži pacijenti.
 
"Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je situacija ozbiljna. Trijažni centri su opterećeni, sada je situacija teža jer preovlađuju pacijenti sa težim kliničkim slikama", rekao je Janković, apelujući da se građani odmah po pojavi simptoma kovida19 jave lekarima.
 
On je ukazao na sve veće prisustvo britanske varijante korona virusa, navodeći da je taj soj zarazniji i agresivniji.
 
Janković smatra da je veliki izazov sprovoditi masovnu vakcinaciju u trenutku masovnog zaražavanja jer mnogi obole iako su vakcinisani zato što dođu u kontakt sa virusom pre nego što vakcina uspe da podstakne imunološki odgovor organizma.
 
On je naglasio da je zaštita posle dve-tri nedelje nakon primljene druge doze velika - oko 97 odsto u odnosu na nezaštićenost ako se vakcina ne primi na vreme.
  • Vladan

    25.03.2021 12:01
    Besmisleno....
    .... je komentarisati vaš besmisao.
  • vukasin

    25.03.2021 11:17
    ode ceka ljudi da zive
    daj im pare jankovicu za racune i ostalo sram te bilo vas trojicu,primate platu i sklopocete gluposti !!!
  • Mile

    25.03.2021 11:09
    Ko nam kaže
    Svi vi ste nam puni besmislica od prvog dana. Zaslužili ste da vas narod metlom počisti sa tih funkcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.