Krizni štab u ponedeljak, Vesić predlaže da ugostitelji rade do 22 sata

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas kako se očekuje da će sednica Kriznog štaba biti održana u ponedeljak i najavio da će predložiti da se ugostiteljima omogući radno vreme do 22 časa, jer smatra da je "bolje da ljudi budu u objektima gde može da se kontroliše sprovođenje zaštitnih mera nego da se okupljaju po kućama".
Krizni štab u ponedeljak, Vesić predlaže da ugostitelji rade do 22 sata
Foto: 021.rs
Vesić je u Belekspocentru, gde je u toku vakcinacija privrednika iz zemalja regiona, poručio da je jedini put da se izađe iz krize masovna vakcinacija, striktno poštovanje zaštitnih mera i omogućavanje privredi da radi.
 
"Ako privreda ne radi, nema para za nabavku vakcina, a one se ne nabavljaju besplatno", rekao je Vesić i dodao da je zato bolje da ugostiteljski objekti rade duže.
 
Ocenio je da mere restrikcije u drugim zemljama nisu dale rezultata, uključujući i Nemačku i Italiju, i da Srbija, koja ima dovoljno vakcina na raspolaganju, može da se meri i da "prepisuje" od Izraela i Velike Britanije, a ne od manje uspešnih zemalja.
 
"Razumem lekare, oni situaciju gledaju samo sa epidemiološke strane, ali ovo nije samo zdravstvena kriza, ovo je i ekonomska, društvena, kao i kriza koja ima veliki uticaj na mentalno zdravlje ljudi", rekao je Vesić.
 
On se nada da će za svoj predlog o produžetku radnog vremena za ugostitelje "naići na razumevanje" kod ostalih članova Kriznog štaba.
 
Istovremeno, epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon poručuje da je neophodno održati postojeće mere i da se eventualno o nekim merama može raspravljati, ali da to trenutno nije realno.
 
"Nadam se da će u toku sledeće nedelje biti moguće početi razgovore", ukazao je Kon. Više o tome čitajte OVDE.
  • Ugostitelj

    29.03.2021 09:40
    Samo vi pametujte vi koji svaki mesec primanja imate. A sta mi koji u kafani radimo? Imamo malu decu. Od cega da izdrzavamo tu decu? Od vazduha? Da ih u dom damo?
  • Otvoriti kafice

    28.03.2021 13:13
    nema razloga da baste kafica ne rade. Moze da bude zabrana sedenja unutra i naravno trzne centre ne otvarati.
  • Ivek

    28.03.2021 10:51
    Jeste kafane će da nas izvade iz finansijske krize pa nema ovi neradnici i dzabolebarosi gde da sede i kafenišu se po ceo dan mamini i tatini sinovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.