Građani Srbije na letovanje u Grčku uz bilo koju vakcinu ili PCR test

Grčki ministar turizma koji se nalazi u poseti Srbiji, Hari Teoharis, potvrdio je da će građani Srbije moći od 14. maja da putuju u Grčku ukoliko poseduju potvrdu o vakcinaciji ili uz negativan PCR test.
Građani Srbije na letovanje u Grčku uz bilo koju vakcinu ili PCR test
Foto: Pixabay
Srbija će tako biti peta zemalja na svetu, uz SAD, Veliku Britaniju, Izrael i Maltu, čiji će građani moći da uđu u Grčku.
 
Uslov je da građani imaju potvrdu o vakcinaciji bilo kojom vakcinom jer će Grčka prihvatiti i rusku i kinesku vakcinu.
 
Za nevakcinisane za ulazak u Grčku biće obavezan negativan PCR ili antigenski test. Za decu do 10 godina starosti neće biti potrebna ni potvrda o vakcinaciji niti PCR odnosno antigenski test.
 
Za ulazak naših građana biće otvorena dva granična prelaza iz Severne Makedonije i jedan iz pravca Bugarske.
  • Nimbus

    29.03.2021 16:01
    @Dacha
    Niko nema tacno 10 godina :) Ili nije napunio 10 ili jeste. Cim je prosao 10-ti rodjendan, ima vise od 10 godina. Ako ima 10 godina i jedan dan, ima vise od 10 godina. Inace, potpuno razumem. Navodno se ne preporucuje za maloletne da se vakcinisu, a traze potvrdu. Ja imam maloletnu decu stariju od 10 i moracu da im radim PCR. To je +18000 dinara na letovanje.
  • Joca

    29.03.2021 15:57
    Joca
    Blago onom ko ima para da ide na letovanje zaista. Pola gradjana pogibe zbog besparice a ovi se bahate,malo je napisati daje ovo iritirajuce! Hvala.
  • Dragan

    29.03.2021 15:02
    A
    Prvo da Grčka izađe iz EU pa onda može.Zaključak EU jasan samo vakcine odobrene od EU,samo testivi odobreni od EU.Hrvati i Utalijani već kukaju jer neće imati turista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija