Za jedan dan hiljade potpisa da ugostitelji rade normalno, traže se i ostavke članova Kriznog štaba

Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostitelja onlajn je potpisalo više od 4.500 građana za manje od 24 časa, a još toliko je potpisalo uživo, saopštilo je danas Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" i zatražilo pomoć za taj sektor.
 Za jedan dan hiljade potpisa da ugostitelji rade normalno, traže se i ostavke članova Kriznog štaba
Foto: 021.rs
Uoči nove sednice Kriznog štaba, to udruženje je, osim vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, zatražilo da hitno počne primena Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi prouzrokovanog epidemijom kovida.
 
Traži se i da se u najkraćem roku otpišu porezi i doprinosi svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade (ugostitelji, igraonice, perionice, ćumurane, turizam i organizacija događaja sa pratećim delatnostima).
 
U saopštenju su zatražili i da se tim delatnostima nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas, da se nadoknade troškovi 80 odsto bruto zarada za 12 meseci, ukinu parafiskalni nameti i nepotrebne dažbine (eko-taksa, sokoj, natpisi na objektima), smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.
 
Udruženje očekuje da podnesu ostavke svi oni u Kriznom štabu koji svojim, kako navode, neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa.
 
Podršku peticiji možete pružiti OVDE.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u subotu da će na novoj sednici Kriznog štaba predložiti otvaranje ugostiteljskih objekata i da im se dozvoli da rade do 22 časa.
 
S druge strane epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je rekao da i ukoliko bude popuštanja mera prema ugostiteljima, to će se odnositi na otvaranje letnjih bašti.
 
Ugostiteljima i tržnim centrima je trenutno potpuno zabranjen rad.
  • Staž za zaposlene

    02.04.2021 07:12
    A mi ...
    Gde je zahtev da se upiše staž svima onima koji su dobili otkaz u toku vanrednog stanja pod uslovom "sporazumno". Ostali su bez posla, a i bez pomoći države. Pretresite rad ovih nazovi agencija preko kojih ugostitelji zapošljavaju radnike.
  • Suzana

    01.04.2021 20:00
    Podrška
    Ako nemate podršku za ljude koje zezaju već godinu dana a koji možda samo od taga žive, jer nisu svi u državi krimosi nemojte ni potpisati peticiju a ni pisati bezobrazne komentare... Pitala bih ja sve te velike radnike koji zaboga nemaju vremena za kafu od posla da oni ne rade godinu dana i nemaju prihode da li bi ovako pisali. Sram vas bilo...
  • Novvosadjanin

    01.04.2021 00:29
    Lopovi code drzavu
    Ovde niti je normal a drzavu,niti narod.Vecina bi pre da se ubije nego da zavrne rukave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija