Ružić: Uspeli smo da pružimo isti nivo obrazovanja tokom epidemije

Ministar prosvete Branko Ružić učestvovao je na onlajn konferenciji o obrazovanju u doba korone, u organizaciji UNESKO.
Ružić: Uspeli smo da pružimo isti nivo obrazovanja tokom epidemije
Foto: 021.rs
U okviru sesije "Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja", Ružić je predstavio funkcionisanje sistema obrazovanja u Srbiji tokom pandemije virusa korona, saopšteno je iz ministarstva.
 
"Od prvog trenutka kada smo proglasili vanredno stanje, 15. marta 2020. godine, organizovali smo onlajn učenje za sve nivoe obrazovanja. Uspeli smo da, bez dana odlaganja, pružimo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji, zahvaljujući pre svega, rezultatima postignutim u digitalizaciji pre kovid krize", rekao je on.
 
Ministar je dodao da su nastavnici angažovani za snimanje časova, koji su se emitovali preko kanala javnog servisa, kao i lokalnih televizijskih stanica.
 
Ružić je istakao da je Vlada Srbije obezbedila sredstva za digitalne učionice i da će ih do kraja godine biti više od trideset hiljada, te da zahvaljujući eUslugama koje su pružane u poslednjih nekoliko godina, građani nisu morali da napuštaju domove da bi završili mnoge obaveze za obrazovanje svoje dece.
  • Profesor

    02.04.2021 21:23
    @Obim
    @Obim reče: "Nasi profesori zamisljaju online skolovanje, tako sto posalju puno dokumenata koje je potrebno da deca urade,ali nigde sebe ne snimaju kako objasnjavaju."

    Vi izgleda ne shvatate da i profesori imaju porodice, decu koja su školskog uzrasta. Ako u kući postoji kompjuter, koriste ga deca. Veliki broj profesora nema dovoljno dobar kompjuter a pogotovo nema kvalitetnu kameru ili grafičku tablu da bi izvodio predavanja onlajn i snimao se. Uostalom, nije dužnost profesora da kupuje opremu za držanje nastave. Jel znate kolika je profesorska plata? Od toga se ne može kupiti iole pošten kompjuter a da ostane para za hranu i odeću.
  • gradivo

    02.04.2021 12:58
    Tacno, roditelji dodju s posla oko 18h, dok deca urade domaci, vec je 22h jer je gradivo ogromno. Rokovi su prekratki, a obim preveliki. Nisu se prilagodili pandemiji. Iz svakog predmeta po nekoliko stvari, deca dnevno moraju da posalju otprilike po 15-16 radova. Ovih dana ni deca, a ni roditelji ne stizu da jedu, a niti ista drugo od toliko gradiva.
  • Smanjite

    31.03.2021 15:03
    Nebi trebalo da bude isti obim, nego smanjen. Smanjite obim jer i deca i roditelji rade skolu kao nikad u zivotu. Nastavnici samo posalju link sta treba da se uradi, bez objasnjavanja gradiva. U taj link stave gradivo za 4 dana, a napisu da je rok za predaju jedan dan. Cudim se sto ne stave odmah 10 lekcija i kazu rok je jedan dan. Toliko naguraju gradiva u jedan dan jer ih bas briga. Ko ima decu u nizim razredima osnovne mora sa decom da radi, da zatim slikamo i predajemo radove do pola noci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.