Kon: Kritične tačke su Novi Sad i Niš, danas konsultacije o merama

Antikorona mere daju rezultate - već dve nedelje nemamo jasan porast broja obolelih i umrlih već održavanje situacije, čak i blago popuštanje u Beogradu, rekao je za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon i najavio da će danas biti održane konsultacije oko mera.
Kon je rekao da je toku prethodne nedelje, kada je reč o broju zaraženih, zabeležena "stabilizacija na visokom nivou", dok se za Beograd može reći da se "zaravnila kriva" i da ima naznaka "spuštanja", ali da će se situacija i dalje pratiti.
 
"Virus kulja među onima od 20 do 50 godina, a da bi se njegovo prisustvo smanjilo, tu su zaštitne mere i tu je vakcinacija", ocenio je Kon i savetovao da se kampanja vakcinacije usmeri upravo prema građanima te starosti.
 
Onima koji su preležali kovid, kako je rekao, preporučuje se vakcinacija i to tri meseca od procene kliničara da su ozdravili.
 
Dodao je da su "kritične tačke" u Srbiji u pogledu prisustva korona virusa Novi Sad i Niš, a da se smiruje situacija u Vranju i Leskovcu.
 
"Kada je reč o ublažavanja mera, još uvek smo u teškoj situaciji - virus gubi snagu, i ne treba mu dati prostora da se ponovo raširi", rekao je Kon i upozorio da su u glavama ljudi kafići i restorani "zamišljene oaze u kojima kao da nestane opasnost od virusa, što je pogrešno".
 
"Čak i u baštama (kafića) - ako sede bliže od metar i po, isto su izloženi riziku", naglasio je Kon.
 
Ponovio je da, kada biramo mere, biramo između očuvanja zdravstvenog sistema i ugostiteljstva.
  • ?

    30.03.2021 17:17
    ?
    Zabole tebe,plata dobra,posao ništa neradiš a pola naroda pred,prinudnom naplatom! Ovo nemože više dase izdrži. Dosta je zaista!
  • Dr Konjina

    30.03.2021 17:00
    Kritična tačka...narod je nezadovoljan. Džaba hapšenja glumatanja i vijanja veštica.
  • DonJuan

    30.03.2021 14:06
    Davis, smaras, nemas pojma, obrukao si se za navek, skloni se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.