Tepić: Firma brata Darije Kisić Tepavčević dobila posao od EPS od tri miliona evra

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pokazala je medijima ugovor po kojem je rođeni brat ministarke Darije Kisić Tepavčević dobio posao od Elektroprivrede Srbije u iznosu od skoro tri miliona evra za održavanje informacionog sistema i servera.
Tepić: Firma brata Darije Kisić Tepavčević dobila posao od EPS od tri miliona evra
Foto: 021.rs
Tepić je, na konferenciji za novinare, rekla da je firma Bojana Kisića "Nites", zajedno sa firmom "Khaoticen" Siniše Narića, dobila ovaj posao u januaru 2021. godine
 
Ona je naglasila da je firma "Khaoticen" sklopila brojne ugovore sa državnim institucijama i firmama, od RFZO, EPS, SDPR i u proteklih šest meseci, prema njenim rečima, prihodovala 16 miliona evra.
 
Tepić je naglasila da je vlasnik te firme u julu 2020. godine osnovao zajedničku firmu "Numerator" sa direktorima u agenciji za istraživanje javnog mnjenja Markom Uljarevićem i Predragom Kurčubićem, u kojoj je Uljarević većinski vlasnik sa 65 odsto.
 
Prema njenim rečima, to je način da se plaćaju istraživanja javnog mnjenja.
 
Rok za početak međupartijskog dijaloga je bio "juče"
 
Tepić je izjavila da je rok za početak međupartijskog dijaloga "bio juče", uz napomenu da ništa ne garantuje da će tok i rezultat biti drugačiji nego u prvoj fazi, ali da je važno da format i sagovornike određuje delegacija evroparlamentaraca.
 
Međupartijski dijalog kasni i mi smo apelovali da počne što pre, rekla je Tepić novinarima u sedištu SSP, uz napomenu da je posrednik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik naveo da se finalna faza dijaloga može očekivati na leto ili na jesen.
 
"Mi ovde razgovaramo sa evropskim poslanicima, oni su naši partneri u ovom dijalogu. Za sada neformalni sastav SNS navodi da niko normalan ne bi se sa njima za sto, ali upravo zbog toga smo mi i tražili, posle uspelog bojkota, posredovanje evroposlanika, da ne krene po zlu", istakla je Tepić.
 
Tepić je rekla da će, po njenim saznanjima, delegacija Evropskog parlamenta napraviti format i strukturu sagovornika sa druge strane, a koga će pozvati je pitanje za njih.
 
Na pitanje o izjavi Aleksandra Vučića o dva procesa dijaloga, sa posredovanjem Evropskog parlamenta i bez njih, u kojem bi i on sam učestvovao, Tepić je rekla da ne zna ko može da pohvata šta on izjavljuje od ujutro do uveče.
  • dijasporac

    03.04.2021 16:49
    @Suština 31.03.2021
    Pismen si i odes na APR i vidis da je vlasnik firme u Srbiji firma iz Ceske a opet medju vlasnicima te firme u Ceskoj nema Kisickinog brata. On je u toj firmi menadzer ali ne generalni.

    Marikinina specijalnost su takve poluistine i "dokazi" kojima mase ispred nosa, naravno, uz celu konferenciju zahteva od vlasti da saopste istinu za 15 ili 30 dana jer ce u suprotnom napraviti haos, obavestiti medjunarodnu javnost, povesti demonstracije kuvara u pregacama... i naravno od svega toga nista ne bude, niti im iko iz vlasti dostavi ugovore ili podatke, niti Marinika napravi haos ili obavesti cesku ili nemacku javnost a nikad, bas nikad se Marinika ne vrati na "aferu" koju je "otkrila" pre mesec dana. Jednostavno, ko veruje njenom shefu bastavice da vere i dalje, ko im ne veruje nece i dalje.
  • Bravo

    01.04.2021 10:08
    Bravo naša Marinika.

    Zaslužila je i zadobila veliko poverenje u narodu.

    To treba iskoristiti. Ona treba da bude centralni lik, a ne istrošeni političari koji su kompromitovani (što zaista, što zbog konstantnih laži režima).

    Marinika za predsednicu!
  • Šta

    01.04.2021 07:51
    Šta
    Šta ste birali to i gledajte a biće jos voše lopovluka! Ovde nisu oni krivi već ovaj narod što ih bira i podržava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.