Momirović: I meni je teško da poverujem da investiramo u brzu prugu koja će povezati dva najveća grada u Srbiji

Srbija će za pet godina, prema planu Srbija 2020-2025. koji je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, biti na nivou razvoja Češke, Poljske ili Slovačke, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
On je za TV Prva ponovio da će se "za 30 minuta stizati od centra Beograda do centra Novog Sada najkvalitetnijim Štadler vozovima" i da je reč o investiciji od 700 miliona evra.
 
"Zauzeli smo neke pozicije koje nikada u istoriji nismo imali. I meni je teško da poverujem da danas investiramo u najbržu i najkvalitetniju brzu prugu u istočnoj Evropi koja će povezati dva najveća grada u Srbiji", rekao je Momirović.
 
On je dodao da se radi eksproprijacija na 4.500 parcela od Novog Sada do Subotice.
 
Istovremeno je ocenio da "tu prosto mora da bude problema jer je ogroman posao u pitanju", ali navodi da će biti gotov do kraja godine.
  • Djuka

    05.04.2021 19:39
    A fakture neplacaju
    Mozda bi doticni ministar trebalo da se raspota zasto su mu sva zeleznicka preduzeca u dugovima i neplacaju dobavljace,Infrastruktura svesno ide na utuzenje i onda plati po par miliona dinara dodatnih troskova na fakturu,gospodo,lako vam je graditi a ne placati,tako je i Milosevic posle bombardovanja,Mrkonjic je unistio lepih gradjevinskih firmi sa svojim bahacenjem i galamom,tako i ovaj,izvadi svoje pare pa trosi
  • Dex

    05.04.2021 18:47
    Dd
    Pametnjamovici ulazu milione, a ko jos ide vozom, samo pitam
  • Neoplanta

    04.04.2021 12:29
    Prva pruga u Vojvodini prolazi kroz Banat i napravljena je 1854. godine!
    ...Vojvodina je 1918. izašla iz Austrougarske i ušla u Srbiju i Jugoslaviju sa najgušćom železničkom mrežom u Evropi od 8,7 km pruga na 10.000 stanovnika i ukupno oko 2.200 km pruga. ...

    E sad vi gledajte kako naprednjaci grade vec vise od dve godine prugu od 80 km, od koje su zavrsili samo cetvrtinu, u dvadesetprvom veku , sa masinerijom, pa se jos hvale!
    Pametni covek bi se sakrio u neku rupu, od sramote, dok se prasina ne slegne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija