Revizori pronašli greške vredne 97 milijardi dinara samo u jednom sektoru

U revizijama rađenim tokom 2020. godine, Državna revizorska institucija utvrdila je 97,585 milijardi dinara pogrešno iskazanih rashoda i izdataka, rekao je vrhovni revizor Danimir Vulinović na današnjoj sednici odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Revizori pronašli greške vredne 97 milijardi dinara samo u jednom sektoru
Foto: 021.rs
Vulinović je, podnoseći izveštaj o radu Sektora 1 Državne revizorske institucije (DRI), rekao da je tokom prošle godine utvrđeno da je, u okviru pomenute greške od 97,585 milijardi dinara, utvrđeno da je ukupno 60,118 milijardi dinara pogrešno knjiženo kao višak rashoda.
 
Naveo je i da je utvrđeno da je u konsolidovanom izveštaju budžeta Srbije za 2019. godinu rezultat poslovanja pogrešno iskazan u vrednosti od 34,6 milijardi dinara.
 
"Na strani prihoda i primanja, utvrđena je greška vrednosti 7,113 milijardi dinara", dodao je Vulinović, koji je vrhovni revizor za Sektor 1, odnosno za reviziju budžeta Srbije, ministarstava finansija, pravde i unutrašnjih poslova, kao i sektore bezbedosti i pravosuđa.
 
Sektor 1 Državne revizorske institucije je tokom prošle godine uradio 70 izveštaja o reviziji.
 
Kada je reč o izveštaju o radu Sektora 3 DRI, koji je zadužen za oblast rada kao i zdravstvene i socijalne zaštite, vrhovni revizor Snežana Trnjaković izvestila je poslanike da je tokom 2020. utvrđeno 8,12 milijardi dinara pogrešno iskazanih rashoda i izdataka, dok je kod prihoda i primanja kontrolisanih institucija ta greška iznosila 6,17 milijardi dinara.
  • milicica

    05.04.2021 22:44
    ns tea party
    Ma dosta vise toga kad rade oni radimo i mi. Mislim da ste savrsen primerak licemerstva jer onda niko nista ne treba da placa i pitam vas sta se onda dobija i odgovaram Haos. Moramo se boriti da se ovakve stvari ne dozvole i da se rigoroznije kontrolisu i kaznjavaju jer drzava koja ne uzima ne postoji i ne bismo imali plate , zdravstvo, slolstvo ,penzije. Mediji , novine , portali bi morali da se bave istrazivackim novinarstvom uz nasu pomoc i to istrajno, realno bes pristrasnosti do isterivanja i kaznjavanja.To bi bio posao naravno uz dojave i pomoc gradjana.
  • NS Tea Party

    05.04.2021 20:02
    Je l' sad shvatate zasto frilenseri ne zele glomazne namete da placaju? Ajde sad botujte kao papagaji - mora da se plati, mora da se plati, mora da se plati... To sto ste vi ludi da placate ovolike ''misteriozne'' razlike, razne fantomske namete i cirka 200 hiljada SNS botova pozaposljavanih po javnim drzavnim preduzecima (a i oni su visak koji je minimalan, ne nuzno i ceo, tako da je brojka i puno veca) ne znaci da su i drugi ludi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.