Šekler: Živo me interesuje da li bi se ovi što igraju oko spomenika grlili s kovid-pozitivnima

Virusolog Milanko Šekler, iz Veterinarskog instituta u Kraljevu, izjavio je da ga "živo interesuje da li bi se građani koji se okupljaju i igraju kolo u Beogradu oko spomenika Stefanu Nemanji, grlili i ljubili s nekim ko ima korona virus".
Šekler: Živo me interesuje da li bi se ovi što igraju oko spomenika grlili s kovid-pozitivnima
Foto: Youtube screenshot (Krug)
"Ne vidim šta je zgrešio Stefan Nemanja da oko njega igraju. Kad bi progovorio, verovatno bi bio zbunjen šta je cilj tih ljudi. Nisam siguran da oni znaju šta rade", rekao je Šekler za TV Pink, navodeći da "nije teško biti protiv, to je najjeftinije".
 
On je naveo da je "interesantno biti antikonformista, protiv okoštalosti i glumiti nekog genijalca..., ali, znate, moraš da imaš i neku poruku".
 
"A ja je ovde ne vidim. Šta je poruka? Ajde da svi igramo oko spomenika u svom gradu i šta smo dobili", pitao je Šekler.
 
Kako je rekao, "najviše bi voleo da se tamo (kod spomenika u Beogradu) pojavio neki nesrećnik koji se zarazio i ima temperaturu 39,5 i još je na kućnom lečenju, jer još nema promene na plućima, a svakog trenutka mogu da ga pozovu u bolnicu".
 
"Voleo bih da se pojavilo par njih kod tog spomenika, s papirima da su pozitivni, pa da vidim da li bi se s njima zagrlili, da li bi oko njih trčali bez maske, da li bi ih ljubili i grlili. To me živo interesuje", rekao je Šekler.
  • @3OPAH

    06.04.2021 14:31
    Iznenadio bi se koliko se na smrt lako navikne.
  • Zoran.

    06.04.2021 12:25
    Ljudima je dosta svega efekte mera još uvek nema i posle 13 meseci, iz prve ruke mogu sa vam kažem da nikad nismo imali pad broja hospitalizovanih od marta 2020 do sada.Prvi talas smiri će se kada budemo imali 60% revakcinisanih sada imamo 35% i tih 35% treba za koji dan da smanji broj pozitivnih na 1000 i nešto.


    Sporadične slučajevi dolaze u julu2021.



    Trenunto imamo 7, 839 hospitalizovanih u bolnicama, svaki dan imamo po 400-600 ukupno hospitalizovanih što je puno i imaćemo samo za par dana 10.000 pacijenata u bolnicama.


    Vakcinacija mora hitno da se ubrza, ali je organizacija vrlo loša.




  • antisluhista

    06.04.2021 11:39
    Kolo
    Ja ne mogu ljude da shvatim. Ovo je virus a kao svaki virus prenosi se kontaktom sa zarazenom osobom. Neki se prenose lakse neki teze, nebitno.
    Ali bitan je kontakt. Znaci osnovna stvar izbeci kontakt - tj. gde bas ne moras da ides, nemoj ici.
    A tamo gde se ne moze izbeci kontakt (posao, porodica isl) raditi ostale stvari koje dovode do smanjenja verovatnoce zarazavanja -> maska, provetravanje, bez grljenja, ljubljenja, distanca, pranje ruku dezinfekcija prostora u kojima se dugo boravi.
    Osnovna stvar smanjiti verovatnocu zarazavanja (niko nije bezbedan 100% jer ljudi moraju doci u kontakt kad tad).

    I sta narod ima biti sludjen, nije ovo kvantna mehanika, ovo je problem resiv za svakog osnovca. Mozda je i problem sto je vecini naroda skola bila problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.