Odlučeno: Vakcinacija bez zakazivanja u svim gradovima

U svim gradovima i opštinama u Srbiji građani će bez prethodne prijave moći da se vakcinišu protiv virusa korona, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da se očekuje da od četvrtka budu otvoreni punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.
Odlučeno: Vakcinacija bez zakazivanja u svim gradovima
Foto: 021.rs
Đerlek je rekao za Tanjug da je na sastanku predstavnika Ministarstva zdravlja i kabineta premijerke Ane Brnabić dogovorena nova strategija imunizacije i da je odlučeno da se vakcinacija bez prethodne prijave omogući u svim mestima u Srbiji, a ne u 50 gradova, kako je prvobitno najavljeno.
 
"Odlučili smo da se ne pravi razlika među gradovima i da se punktovi za vakcinaciju bez prijave otvore u svim mestima gde postoji interesovanje za to", rekao je Đerlek koji je na čelu Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv kovida19.
 
On je naglasio da će se paralelno sprovoditi i imunizacija građana koji se prijave preko portala eUprava ili aplikacije Viber.
 
"Oni koji se prijave, moći da odaberu vakcinu, a pokušaćemo da i za nezakazane građane obezbedimo sve vakcine, ali zavisi da li će biti dovoljno onih vakcina za koje se opredele", rekao je Đerlek.
 
Kako kaže, otvaranje punktova organizovaće zavodi za javno zdravlje u saradnji sa lokalnim samoupravama.
 
Vakcinacija bez prijave već se sprovodi u 11 gradova, a Đerlek kaže da je to dalo odlične rezultate i da je vakcinisano između 60.000 i 70.000 građana.
  • Zrenjaninka

    10.04.2021 18:33
    U Zrenjaninu nema vakcina
    U Zrenjaninu je 7 i 8 aprila bilo vakcincije za oko 100 gradjana a bilo je puno vise zainteresovanih i vecina je ostala bez vakcine iako su cekali satima u redu.Tako da nije taco da moye da se vakcinise bey zakazivanja U Zrenjaninu ne moze,nema vakcina ili nema ko da ih daje,jako losa organizacija
  • nenad

    07.04.2021 13:33
    kada
    pa kako da vam docaramo zainteresovanje za vakcinaciju u selima??????????????????????
  • Mr.M

    07.04.2021 10:36
    Vakcinacija kineskom vakcinom jer Fajzera i Sputnjika nema...cekam vec vise od mesec dana Fajzer

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.