Austrijska državna televizija: Srbija raj za vakcine, mogu se birati kao na meniju

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večaras reportažu o Srbiji kao zemlji koja je raj za vakcine, uz primer nekoliko Austrijanaca koji su uspeli da zakažu termin za vakcinaciju u Beogradu.
Austrijska državna televizija: Srbija raj za vakcine, mogu se birati kao na meniju
Foto: 021.rs
"Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korone. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, više od 800.000 i drugu dozu", navodi se u reportaži austrijske državne televizije.
 
"Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja članica EU, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i uspešnija od EU. Beograd se oslanjao na širok spekatar vakcina, dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao na meniju", navodi ORF.
 
"Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu online da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za vakcinaciju", ukazuje TV koja prati u svojoj reportaži jednu ženu od Beča do Beograda radi vakcinacije.
  • nemanja

    07.04.2021 20:05
    razumem nasim ljudima,ali strancima holandjanima i ostalim strancima koji dolaze da vakcina u srbiji bude gratis a oni koje plate a mi koje plate to nerazumem nikako
  • Hahahohohuhu

    07.04.2021 17:05
    Možda oni mogu da biraju ali moje komšije još čekaju Fajzer i ništa od toga. Tamo ima naših mnogo, zašto ne ispričaju medijima šta je istina?
  • pajo patak

    07.04.2021 16:56
    ima
    onaj film Skok u raj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.