Završena istraga protiv učitelja glume osumnjičenog za silovanja, narednih dana odluka o optužnici

Više javno tužilaštvo u Beogradu okončalo je istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) sprovedene zbog sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.
Završena istraga protiv učitelja glume osumnjičenog za silovanja, narednih dana odluka o optužnici
Foto: Pixabay
To je za Tanjug izjavila portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.
 
Tokom istrage prikupljeni su potrebni dokazi i pribavljena veštačenja na osnovu kojih će u narednim danima uslediti odluka tužilaštva o podizanju optužnice.
 
Paralelno sa tim tužilaštvo će odlučiti i da li će tražiti produženje pritvora za Aleksića koji je uhapšen 11. januara, od kada se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.
 
Aleksiću se na teret stavlja ukupno 19 krivičnih dela - 11 polnih uznemiravanja i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine.
 
Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.
 
Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja, predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina zatvora.
 
Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale rekle da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.
 
Aleksić je negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon koje su se osmelile i druge devojke.
 
Međutim, pre dve nedelje završena su veštačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.
 
Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.