Vlada Srbije: Sarajevu donacija od 20.000 doza vakcina AstraZeneka

Vlada Srbije odlučila je danas da se Kantonu Sarajevo uputi donacija od 20.000 doza vakcina AstraZeneka kao pomoć u borbi protiv kovida–19, saopšteno je posle sednice Vlade.
Vlada Srbije: Sarajevu donacija od 20.000 doza vakcina AstraZeneka
Foto: 021.rs
Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi kojima se produžava se rok za raspisivanje javnih konkursa za finansiranje ili sufinansiranje kulturnih programa sa 30 na 60 dana od usvajanja budžeta.
 
Izmenama je predviđeno da se naziv Arhiva Srbije menja u Državni arhiv Srbije, a Narodnog muzeja u Beogradu u Narodni muzej Srbije.
 
Usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, a novim zakonskim rešenjem Srbija će usvojiti odgovarajuće mere koje podstiču sve oblike međunarodne saradnje usmerene ka zaštiti sportista i etike u sportu i na razmenu rezultata istraživanja.
 
Vlada je usvojila i Akcioni plan za sprovođenje Strategije unapređenja položaja osoba sa invaliditetom kojim je predviđena povećana društvena inkluzija osoba sa invaliditetom, obezbeđenje prava osoba sa invaliditetom na poslovnu sposobnost i porodični život na ravnopravnoj osnovi sa drugima i efikasna zaštita od diskriminacije, nasilja i zlostavljanja, i sistemsko uvođenje perspektive invaliditeta u donošenje, sprovođenje i praćenje javnih politika.
 
Usvojena je Strategija reforme javne uprave od 2021. do 2030. godine kojom se uvodi krovna politika pružanja usluga u cilju unapređenja razvoja korisnički orijentisanih usluga, uvođenje standarda i podizanje kvaliteta.
 
Odlučeno je i da Sava centar u Novom Beogradu dobije status spomenika kulture, kao jedan od najuspelijih primera savremene evropske arhitekture sedamdesetih godina prošlog veka, a Smiljanićeva ulica u Beogradu proglašena je za prostorno kulturno-istorijsku celinu.
  • Dejan

    09.04.2021 07:34
    Kineska ili Astra
    Nadam se da je bolja kineska vakcina koju će primiti 2 miliona gradjana Srbije
  • Giga Moravac

    08.04.2021 23:44
    Darežljivi
    Kako se rasipate vakcinama od naših para. Al neka,doće jednog dana sve na naplatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.