Preminula trudnica zaražena koronom u Požarevcu

U opštoj bolnici u Požarevcu u petak uveče preminula je trudnica primljena u teškom zdravstvenom stanju, pozitivna na koronavirus.
Preminula trudnica zaražena koronom u Požarevcu
Foto: Pixabay
Direktor bolnice Danko Nikolić potvrdio je za Novosti ovu informaciju. On je najavio zvanično saopštenje bolnice, sa više detalja o ovom tragičnom slučaju.
 
Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu, jer je ona majka petoro dece.
 
"Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju, pritisak joj je bio nemerljivo nizak, i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga", rekao je direktor bolnice.
 
Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa - čira na želucu.
 
"Ekipa lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, u petak uveče, u 22.35 sati", rekao je direktor za Novosti.
 
On je naveo da su laboratorijske analize, između ostalog, pokazale enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita - crvenih krvnih zrnaca, bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti.
 
"Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara. Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida19", dodao je on. Prema rečima direktora Nikolića, nije moguće tvrditi da je smrtni ishod ove trudnice povezan za koronavirusom.
 
Podsetimo, pre tri dana je u bolnici Dragiša Mišović preminula 29-godišnja trudnica.
  • Andrija Šrek

    10.04.2021 16:21
    ?
    Da li je bila vakcinisana?
    (I zašto nije)
  • DusanB

    10.04.2021 15:18
    -
    Klinicar-u , od koga je dobila koronu ? Ptice , macke ... ?
  • H

    10.04.2021 13:32
    Teška vest
    Kad SZO kaže 4 porodjaja je populaciona preporuka za maksimalni broj dece po ženi, onda se ne misli da ona to oholo normira, već da postoje dokazi da će velika većina žena bezbedno izneti 4 trudnoće, dok je kod više trudnoća mnogo učestaliji rizik za teži poremećaj zdravlja tokom iznošenja trudnoće, kao i za njeno opšte zdravlje, kasnije u životu, kada je potrebna da bude zdrava i sebi i porodici (o državi ne bih). Može i više, ali su tada prisutniji rizici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.