FOTO: Turska agencija reklamira putovanja za vakcinaciju u Srbiji, nadležni kažu da se radi o prevari

Na društvenim mrežama pojavile su se reklame, pre svega namenjene građanima Italije i Turske, u kojima se nudi organizovani dolazak u Beograd na vakcinaciju. Nadležni demantuju da je tako nešto moguće, a kažu i da će stranci doći na red tek kada budu vakcinisani svi građani Srbije koji to žele.
FOTO: Turska agencija reklamira putovanja za vakcinaciju u Srbiji, nadležni kažu da se radi o prevari
Foto: 021.rs
Na društvenim mrežama masovno se deli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji. U reklamama se tvrdi da se organizuju ture za Srbiju za vakcinaciju Fajzerovom i Moderna vakcinom, koje u Srbiji, inače, ni nema.
 
Kako piše na pamfletima ove kompanije, cena za dolazak u Srbiju i vakcinaciju italijanskih građana iznosi 324 evra. U sklopu ovog aranžmana, navodno se dobija smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, transport, dve doze Fajzera i prevođenje sertifikata o vakcinaciji. Tura za građane Turske košta 799 evra. 
 
 
Sve to reklamira ista agencija iz Turske, a na reklamu je prvo reagovala ambasada Srbije u Turskoj.
 
"Na osnovu velikog broja prijava, obaveštavamo strane državljane koji su svoju zainteresovanost za vakcinisanje u Srbiji iskazali putem eUprave, da bez dobijanja poziva i potvrde sa terminom i lokacijom za vakcinisanje, ne dolaze sami na punktove jer neće biti prihvaćeni", navela je ambasada.
 
Isto za N1 potvrđuje i direktor Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović, koji tvrdi da se trenutno u Srbji vakcinišu isključivo stranci sa dozvolom boravka, jer više nema opcije kao pre dva vikenda, kada su se stranci vakcinisali bez poziva.
 
"Može da bude internet šala, ali može da bude i opasna internet prevara i provokacija. Dakle, još jednom upozorenje stranim državljanima – nijedna agencija vas ne može dovesti u Srbiju na vakcinaciju. Postupak prijave za vakcinaciju ili preko portala elektronske uprave ili putem kontakt centra", objasnio je Jovanović.
 
 
N1 je pokušao da kontaktira tursku agenciju. Na pozive niko nije odgovarao, kao ni na mejlove. Odgovorili su na poruku na turskom jeziku, tvrdeći da bez problema obezbeđuju vakcinaciju u Beogradu. Ali, u jednom trenutku prestali su da se dopisuju.
 
Nekoliko sati kasnije, oglasili su se na Instagramu – u jednoj objavi kažu da se zbog velikog interesovanja više nije moguće prijaviti za vakcinalni turizam u Srbiji, dok se u drugoj ograđuju i kažu da aranžman podrazumeva turistički boravak, a da za vakcinu ne mogu da garantuju.
  • Hahahohohuhu

    11.04.2021 08:55
    "...a kažu i da će stranci doći na red tek kada budu vakcinisani svi građani Srbije koji to žele."
    Evo odmah jedne notorne laži. Za ostalo ne znam ali sam sumnjičav. Otud i ova silna otvaranja dok na dan (zvanično) u Srbiji umire oko 40 ljudi, a mnogi koji žele fajzer još čekaju. Za to vreme stranci mogu da biraju i odmah dobiju Fajzer čak i kad ga u tom trenutku nema za naše građane. Studio?
  • Vladimir

    11.04.2021 01:43
    Tako je. Srbija je prevara od države u svakom smislu.
  • Brat Milu

    11.04.2021 01:04
    Nije da nije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija