Srbiji od SAD još 22 miliona dolara pomoći

Predstavnici vlada SAD i Srbije danas će potpisati amandmane na sporazume dve zemlje kojima će biti obezbeđena dodatna bespovratna pomoć Vašingtona Beogradu u visini od 22 miliona dolara.
Zvaničnici će u Vladi Srbije potpisati 14. amandman na Sporazum o pomoći za bolje funkcionisanje javne uprave i 16. amandman na Sporazum o pomoći za konkurentniju tržišnu ekonomiju.
 
Amandmani će biti potpisani nakon sastanka srpske ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, američkog ambasadora u Beogradu Entonija Godfrija i vršiteljke dužnosti direktora Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Šenli Pinčoti, najavila je Vlada Srbije.
 
Dodatna sredstva koja će Srbija dobiti od SAD deo su fonda od 115 miliona dolara namenjenog sprovođenju nove strategije saradnje USAID-a sa Srbijom, za period do decembra 2025. godine.
 
Novom strategijom saradnje predviđeno je osnaživanje partnerstva sa Vladom Srbije, privatnim sektorom i civilnim društvom, sa ciljem unapređenja demokratske uprave, ubrzanja inkluzivnog ekonomskog razvoja, pokretanja javnih i privatnih resursa, radi otvaranja bolje plaćenih radnih mesta i omogućavanja građanima da efikasnije koriste usluge koje im pružaju državne institucije.
  • Nik

    13.04.2021 19:41
    Kakva sića za Ameriku! Da dodaju još koju nulu, pa da ih hvalimo zbog toga.
  • ?

    12.04.2021 10:56
    ?
    pomoć? Srbija, Irak, Libija, Sirija, samo da im živi, živi Nato od 1989.
  • Dragan

    12.04.2021 09:28
    Eh
    Za građane,zdravstvo,industriju,prosvetu ništa.Kakva bre e uprava pa za pio vam treba brdo papira jer zaposleni ne znaju da rade na kompjutetu,u KCV nalaze pišu rukom,u sudu presude pisaćom mašinom,račune svih državnih firmi mi kedna banka ne priznaje već štampa svoj račun.Neko će se debelo omastiti od "pomoći".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.