U planu 800 čarter letova za Tursku i Egipat

Tokom letnje sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
U planu 800 čarter letova za Tursku i Egipat
Foto: Pixabay
"Svi čeznemo za normalnim životom, bez strahova i bilo kakvih ograničenja. Bitka sa korona virusom traje više od godinu dana, umorila nas je i niko nije pošteđen. Očekujem da masovna vakcinacija omogući otvaranje svih granica", rekao je Momirović.
 
Ministar je naveo da je sa aerodroma "Nikola Tesla" tokom letnje sezone planirano poletanje oko 800 čarter letova ka Turskoj - Antaliji, Bodrumu i Dalamanu i ka Egiptu, gde će se leteti za Šarm El Šeik i Hurgadu.
 
Što se Grčke tiče, naveo je on, u planu su ostrva Krit, Rodos, Kefalonija, Zakintos, Krf i Skijatos.
 
Istakao je da se nada da epidemiološka situacija neće osujetiti ove planove i da će se aerodromi u svetu polako otvarati kako bude tekla masovna vakcinacija.
 
Momirović je kazao da je u planu otvaranje letova za Dubrovnik i Split, ali samo u tokom letnje sezone.
 
"Za Kipar se već leti, a nešto veći broj letova biće oko Vaskršnjih praznika. Potvrda o vakcinaciji je za Grčku sada uslov, ali verujem da će isti princip primenjivati i druge zemlje. Po svemu sudeći, moći će da se putuje, što ne znači da je dozvoljeno bilo kakvo opuštanje, već striktno poštovanje svih epidimioloških mera", zaključio je ministar Momirović.
  • Uroš

    12.04.2021 21:28
    Šta ovaj nslupeta
    Šta se njega tiču planovi strane privatne aviokompanija? Srbija o tome ne odlučuje.
    Bolje da gleda željeznicu, ako sme
  • !!!

    12.04.2021 14:46
    2 destinacije na koje mi ne pada na pamet da idem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.