Vlada imenovala Maju Gojković i Jadranku Joksimović u Savet FPN-a: Po zakonu mogu se imenovati "istaknute ličnosti"

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović izabrane su na sednici Vlade Srbije za članice Saveta Fakulteta političkih nauka.
Vlada imenovala Maju Gojković i Jadranku Joksimović u Savet FPN-a: Po zakonu mogu se imenovati "istaknute ličnosti"
Foto: 021.rs
Kako piše nova.rs, odlukom Vlade Srbije pre četiri dana iz Saveta Fakulteta političkih nauka (FPN) razrešeni su Aleksandar Timofejev, Sreten Vujović i Galina Ognjanov. Istovremeno, u to telo imenovano je osam članova, a među njima su i Maja Gojković i Jadranka Joksimović, ministarke i visoke funkcionerke Srpske napredne stranke.
 
Savet je organ upravljanja fakulteta koji, kako se navodi na sajtu FPN, donosi Statut fakulteta, bira i razrešava dekana, donosi finansijski plan, usvaja plan korišćenja sredstava za investicije, daje saglasnosti na odluke o upravljanju imovinom fakulteta, raspodelu finansijskih sredstava, donosi odluku o visini školarine…
 
Nova.rs piše da nije poznato po kom su osnovu Gojković i Joksimović izabrane u Savet.
 
Iako Zakon o visokom obrazovanju predviđa mogućnost da Vlada imenuje članove saveta visokoškolske ustanove čiji je osnivač država, u tom zakonu se nigde ne navodi da to mogu biti stranački funkcioneri ili ministri, već istaknute ličnosti "iz oblasti nauke, kulture, prosvete, umetnosti i privrede".
 
Na istoj sednici Vlade Srbije imenovani su novi članovi Sveta Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu i Filološkog fakulteta u Beogradu. Među njima se nisu našli ministri.
  • Novica

    13.04.2021 18:07
    politikolog
    Moraću da dobro razmislim koji sam fakultet završio davne 1985.godine, kao redovan student,...da se ne krene ka kupoprodaji diploma ,...odrekao bi se diplome ,...
  • "Naša" Maja

    13.04.2021 08:56
    "Naša" Maja može da prenese svoje iskustvo preletačice
  • SANDRA

    13.04.2021 08:45
    Obraz
    Ja se uvek pitam, da li ti ljudi imaju i malo obraza i malo svesti i morala kad ih ubacuju na mesta sa kojih mogu samo vodu da mute, jer to im je i cilj. Ides svesno sa namerom da nesto upropasts...Pa jel bas sve morate da upropastite, pa zar svaku instituciju NaprDnjaci jedni??? Dve....ta mante ih....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija