VIDEO: U Torlaku počela proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V

Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio je na svom sajtu da je sa Institutom "Torlak" pokrenuo proizvodnju ruske vakcine Sputnik V u Srbiji.
VIDEO: U Torlaku počela proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V
Foto: 021.rs
Srbija je, navodi ruski fond, postala prva država u južnoj Evropi koja proizvodi Sputnik V. Proizvodnja Sputnika V u Srbiji zadovoljava najbolje standarde u proizvodnji vakcina, navodi se na sajtu RDIF.
 
Vakcina bi se, dodaju, kasnije mogla izvesti u druge zemlje regiona. Vakcinacija protiv koronavirusa ruskom vakcinom započela je u Srbiji 6. januara 2021. godine, podseća ruski fond.
 
 
Do danas je Sputnjik V registrovan u 60 zemalja širom sveta sa ukupnom populacijom od tri milijarde ljudi, navodi fond i dodaje da efikasnost Sputnjika V iznosi 91,6%, „što potvrđuju podaci objavljeni u Lancetu, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu“.
 
Ministar Nenad Popović je na svom Tviter nalogu takođe objavio da je danas izvršeno prvo punjenje u Torlaku.
 
"U okviru sporazuma koji su postignuti između Ruskog fonda za direktna ulaganja i Instituta "Torlak" u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnjik V. Srbija je prva evropska zemlja koja je počela da proizvodi rusku vakcinu. Od početka godine Sputnjik V se aktivno koristi u vakcinisanju stanovništva, a obim vakcinacije može da bude znatno povećan zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje“, izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev, stoji na sajtu.
  • Zos

    15.04.2021 09:40
    Nije proizvodnje već pretakanje iz bureta u male flašice.
  • Ko je Ko

    15.04.2021 07:54
    Sad će moći da garantuju, a ne da se potpisuje na vlastitu odgovornost...
  • ironija

    15.04.2021 07:49
    @dr.dzoni
    Nemoj tako brate dzoni, i ta etiketa torlaka je proizvodnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.