Odložen izbor članova upravnih odbora RTS i RTV, bez kvoruma u REM

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas nije izabrao nove članove Upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV), jer nije postojao kvorum za odlučivanje, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).
Odložen izbor članova upravnih odbora RTS i RTV, bez kvoruma u REM
Foto: Pixabay
Savet REM-a danas je trebalo da izabere po šest novih članova UO RTS-a i RTV-a, koji će u narednih pet godina upravljati javnim medijskim servisima, ali dva člana Saveta Regulatora iz zdravstvenih razloga nisu mogli da dođu na zakazanu sednicu, pa nije postojao kvorum za odlučivanje.
 
Član Saveta REM-a Slobodan Cvejić je u decembru prošle godine podneo ostavku, a Zoran Simjanović je prošle nedelje preminuo, pa je na današnjoj sednici bilo pet članova Saveta. UNS saznaje i da je odlučeno da sledeća sednica Saveta REM-a bude zakazana u najkraćem roku, pošto Upravni odbori javnih servisa ostaju sa malim brojem članova. 
 
Za članove oba Upravna odbora predložena su 62 kandidata, a na članovima Saveta REM-a je da izaberu njih 12. Regulatorno telo je u septembru prošle godine raspisalo konkurs, a u novembru je objavilo konačan spisak kandidata sa njihovim biografijama. Među njima su i članovi Upravnih odbora kojima mandat ističe u aprilu, a koji su ponovo kandidovani.
 
Na predlog UNS-a kandidat za člana UO RTS-a je ugledni novinar, književnik i prevodilac Muharem Bazdulj, a predlog UNS-a za člana UO RTV-a je dugogodišnji novinar i urednik u višejezičnim i manjinskim medijima Valentin Mik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.