Od danas slanje računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da građani Srbije od danas mogu slati račune za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", a da važe oni računi koji su izdati od 1. aprila.
Od danas slanje računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"
Foto: Pixabay
Prvo kolo ovogodišnje nagradne igre biće od 15. maja do 25. juna, a drugo u septembru ili oktobru.
 
Među nagradama je 16 stanova i 60 automobila.
 
"Naplata poreza nam dobro ide. U prvoj polovini ovog meseca naplatili smo poreza za dve milijarde dinara više, ali novom nagradnom igrom želimo da nastavimo da podižemo svest o uzimanju računa i borbi protiv sive ekonomije", rekao je Mali za TV Pink.
 
Ministar je izneo podatak da su građani Srbije prošle godine poslali 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona računa, a vrednost poreza od tih računa je bila 100 miliona evra.
 
Ponovio je da uzimanje računa i naplata poreza znači i više novca u budžetu za nove puteve, škole, bolnice, vrtiće, veće plate i penzije.
  • /

    17.04.2021 10:35
    /
    tipicno srpsko foliranje.
    dajte olaksice pri placanju poreza za svaki racun pa ce ih gradjani sakupljati a ne ovo glumatanje
  • Anoniman

    17.04.2021 07:46
    Ima se, može se.
    Od malih preduzetnika ste naplatili nazad onih po 30.000 što ste davali prošle godine, pod raznim izgovorima (npr. smanjen broj radnika jer je umro od korone i slično), pa sad novi krug...
  • Dragan

    17.04.2021 01:24
    Ah
    Znači od danas trgovci kao zaborave da daju fiskalni raču.To se kod nas na nivom naselju u pekarama stalno događa daju van ribu,daju vam kusur a od računa ni traga iako je otkucan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.