Karići kupuju vilu Slobodana Miloševića na Dedinju

Vila u Tolstojevoj ulici 33 na Dedinju, koja je nekada bila u vlasništvu bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, dobija novog vlasnika - nju od nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića kupuje Zoran Karić, rođeni brat biznismena Bogoljuba i Dragomira Karića, piše portal nova.rs.
Karići kupuju vilu Slobodana Miloševića na Dedinju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Svega pet godina velelepna vila na Dedinju, koju je Slobodan Milošević početkom devedestih otkupio od države za svega 2.000 maraka, bila je u vlasništvu košarkaša Nikole Pekovića. Kako piše u registru nepokretnosti, u toku je prenos vlasništva, odnosno pokrenut je postupak promena nosioca prava.
 
Kao imaoci prava u katastru već su upisani Zoran i Marjana Karić, ali sa napomenom da postoji "predbeležba sa rokom za opravdanje do 22. maja 2021".
 
Stručnjaci za nekretnine kažu za nova.rs da bi to moglo da znači da je verovatno u toku proces dobijanja kredita i da su Kariću već stavili hipoteku na vilu u Tolstojevoj, te da im je rok da ceo proces bude okončan do pomenutog datuma. U katastru piše i da je reč o zajedničkoj imovini supružnika.
 
Zoran Karić, za razliku od svoje braće, ne voli publicitet i retko se pojavljivao u medijima.
 
Ostalo je zabeleženo da mu je nakon petooktobarskih promena razrezan porez na ekstraprofit od 4,1 milion nemačkih maraka, što je kasnije Vrhovni sud Srbije poništio, piše nova.rs.
 
Zajedno sa Bogoljubom i Sretenom Karićem i još četiri osobe bio je akter afere "Mobtel", a postupak protiv njih obustavljen je 2016. godine.
 
Vila od 900 kvadrata
 
O vili u Tolstojevoj ulici mediji su i ranije pisali. Nju je Slobodan Milošević 1991. od države otkupio za svega 2.000 maraka. Blic je ranije objavio da je reč objektu koji ima 10 spavaćih soba, pet nivoa, šest kupatila i dve sobe za prijem, te da plac na kojem je sagrađen ima 21 ar.
 
Iako se u katastru nepokretnosti navodi da nekadašnja Miloševićeva vila ima 354 kvadrata, Blic je pisao da se ona prostire na 900 kvadratnih metara, te da je još porodica bivšeg predsednika podnela zahtev za legazalizaciju dograđenih 500 kvadrata.
 
Zvanično nikada nije obelodanjeno po kojoj ceni je Peković vilu kupio od porodice Milošević. Spekulisalo se da je reč o iznosu od oko dva miliona evra. Nije poznato ni po kojoj ceni Zoran Karić sada kupuje vilu od Pekovića.
  • Sale NS

    17.04.2021 14:14
    Garant ...
    ... ovi hoće da snime porodični serijal u autentičnom objektu!
  • Zokins

    17.04.2021 13:29
    Vila
    Neka tamo uživaju svoje poslednje dane. Oteto prokleto!
  • Vojvosadjan

    17.04.2021 13:14
    @ Stari šta god
    Ne znam samo po kojem ga "čuvenju" pamtiš, voleo bih da to podeliš s nama. Inače konta kojom je zidao i kupovao je najmanje zarađena loptom na koju očigledno aludiraš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija