"Mame su zakon": Rebalans budžeta bez izmena u korist porodilja

Udruženje "Mame su zakon" saopštilo je da u predlogu rebalansa budžeta koji je Vlada Srbije usvojila 15. aprila nema izdvajanja za zahteve na kojima to udruženje ispred trudnica, porodilja i porodica uopšte insistira nakon što je javnosti predstavljen Nacrt izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom.
"Mame su zakon": Rebalans budžeta bez izmena u korist porodilja
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno iz Udruženja "Mame su zakon", to praktično znači da nisu usvojeni zahtevi koji se tiču majki koje nemaju 18 meseci radnog staža da se taj broj smanji na 12, nema rešenja za minimalne naknade tokom nege deteta, nema rešenja za višestruko diskriminisane preduzetnice, nema rešenja za majke koje su rodile više od četvoro dece, ni rešenja za majke koje zarađuju više od tri prosečne zarade.
 
Predsednica udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura najavila je da će to udruženje svoje amandmane uputiti svim narodnim poslanicima i apelovati na njih da učine sve što je u njihovoj moći da do usvajanja neophodnih izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i rebalansa budžeta ipak dođe.
  • pawlle

    17.04.2021 12:25
    zato ima crkvu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija