Vučić: Srbija neće izručiti Radetu i Jojića sudu u Hagu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće izručiti sudu u Hagu radikale Petra Jojića i Vjericu Radetu i da je to pitanje "odnosa prema državi".
Vučić: Srbija neće izručiti Radetu i Jojića sudu u Hagu
Foto: 021.rs
Vučić je za TV B92 rekao da Srbija ima sporazum o izručenju državljana koji su optuženi za ratne zločine, ali da Jojić i Radeta nisu optuženi za zločine nego za nepoštovanje suda.
 
"Ovo nije pitanje nepoštovanja suda nego je pitanje za srpske organe", rekao je Vučić i dodao da bi njima trebalo da se sudi u zemlji.
 
Sudski Mehanizam u Hagu je ponovo pozvao vlasti Srbije da bez odlaganja uhapse i izruče zvaničnike Srpske radikalne stranke Petra Jojića i Vjericu Radetu, kako bi im se pred tim sudom sudilo po optužbi za nepoštovanje Haškog tribunala.
 
U nalogu sudije piše da su ključni svedoci protiv Jojića i Radete "ponovo jasno stavili do znanja da ne bi svedočili, ukoliko bi proces bio ustupljen Srbiji".
 
Kineski sudija Liu Daćun je naglasio i da zvanični Beograd, po statutu Mehanizma, ima obavezu da sa tim sudom sarađuje i u predmetima protiv optuženih za nepoštovanje suda.
  • Jogi Letač

    18.04.2021 16:59
    Ako je to stvar Srbije, što im nije organizovano suđenje ovde? A i ja totalne gluposti pitam.
  • Ozvalavljen

    18.04.2021 16:04
    Hoces Vucko hoces, kad ti Makron naredi itekako ces ih poslati u Hag. Ne smes Makronu da budes ne poslusan, on te i drzi na vlasti!!!!
  • Pokojni Čika Franja

    18.04.2021 12:14
    Što rekoše naši stari...
    ..."Teško svome bez svoga!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.