Pukovnik Lalović koji je prinudno iseljen: Ne treba mi Vučićeva milostinja, već da mi se vrati oteto

Penzionisani pukovnik Gojko Lalović, koga su policija i izvršitelji iz 15. puta uspeli da isele iz stana na Bežanijskoj kosi, rekao je danas za portal Nova.rs da nije baš u najboljem stanju, ali da je konačno sa porodicom, a o najavama predsednika Aleksandra Vučića da će mu pomoći navodi da mu ne treba njegova milostinja, već poštovanje zakona.
"Biti dobro u situaciji koja me je snašla bilo bi nerealno. Nisam najbolje, borim se, držim se na nogama...Ja sam drugo jutro pušten iz bolnice, jer su rekli da to nije nešto što zahteva hospitalizaciju, već da probam da sam savladam sve. Pošto je porodica ostala tu gde jeste - njima sam potrebniji", rekao je Lalović za Nova.rs.
 
Kako je naveo, trenutno se sa porodicom nalazi u hotelskoj sobi. 
 
Predsednik Aleksandar Vučić, tokom vojno-taktičke vežbe na poligonima Orešac i Pasuljanske livade, izjavio je da je čuo za Lalovićev slučaj, te da će pukovnika primiti i "da će pomoći porodicu koliko je to moguće".
 
"Tog čoveka koga ste pomenuli, ja ga u životu više ne bih pomenuo, niti ga se setio. Počevši od njega, preko Narodne skupštine, organa pravosuđa, tužilaštva, pa sve do zaštitnika građana", rekao je Lalović o Vučićevoj izjavi.
 
Kako kaže, svi su znali za njegov problem.
 
"Ne zbog toga što imam pet stanova i što ne znam šta će sa njima, nego zbog toga što mi je novac kraden i kupovani su stanovi i poklanjani, da bih ja na kraju ostao bez svog. Da bi to sve sakrili, doveli su me u situaciju da me izbacuju na ulicu", rekao je on.
 
Kako dalje kaže, on presude o svom slučaju poseduje.
 
"Predsednik, ako me se nije setio ranije, onda ne mora ni sad. On kaže da je 'sve urađeno po zakonu, ali da će pomoći porodicu'. Ne treba meni njegova milostinja, meni treba ustavno pravo na stan i ustavno pravo na život. Šta ima da pomaže, on treba da primeni Ustav i zakon i da mi vrati ono što su mi oteli. Ne samo stan, nego i novac, koji su mi oteli od prevremenog penzionisanja. Jedini sam pukovnik u istoriji vojske koji nije vraćen u službu", zaključio je Lalović.
  • @ Lale

    19.04.2021 19:51
    neki vole Tanju Bošković
    "nemam volje" ne prolazi, a ne prolaze ni izvršitelji, pukovnik može biti i sasvim sporedan jer nije ni prvi ni poslednji koji je zbog ZIO završio u novinama. Ubedi me da su izvršitelji uvedeni u pravni sistem kada treba i kako treba, da su rešenje. Sa lašcima ćemo lako.
  • Lale

    19.04.2021 16:40
    Da dodam...
    Pošto sam naveo da sam potpuno upućen u slučaj, a nemam volje da pišem, preporučio bih text Biljane Srbljanović o dotičnom "heroju" otadžbine. Lako ćete ga naći na netu...

    Iznela je dosta toga, a verujte da bar još pola nedostaje. Pa vi vidite koga branite i žalite (pojedinci).
  • Zoran

    19.04.2021 16:12
    q
    Tokom svog "boravka" na ratistima bas nisam sreo puno pukovnika a ni potpukovnika,. Najvisi cin je bio kapetan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija