Komunisti traže da Si Đinping dobije bistu na Novom Beogradu - "Narod Srbije treba da se zahvali narodu Kine"

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) podneće inicijativu da se predsedniku Kine Si Đinpingu postavi bista u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od ambasade te zemlje koja je bombardovana 1999. godine.
Komunisti traže da Si Đinping dobije bistu na Novom Beogradu - "Narod Srbije treba da se zahvali narodu Kine"
Foto: Youtube screenshot (World Economic Forum)
Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je da tim činom treba da se oda zahvalnost i pošta narodu Kine, Komunističkoj partiji i "drugu Si Đinpingu".
 
Banjanac je obrazložio da je Kina od početka epidemije bila uz Srbiju, da je poslala delegaciju lekara, kao i da su iz te zemlje nabavljene dve trećine vakcina protiv korona virusa.
 
"Na taj način narod Srbije treba da zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine vidi kao svoje saveznike", dodao je on.
 
Banjanac je rekao da će zvanični zahtev uputiti nadležnim republičkim i gradskim organima, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
On je podsetio da je omladina NKPJ SKOJ prošle godine pokrenula inicijativu da Si Đinping dobije ulicu u Beogradu, ali da im je rečeno da je za to potrebno da osoba bude mrtva najmanje pet godina.
 
"Mi, naravno, želimo dobro zdravlje i dug život drugu Si Đinpingu", istakao je on.
  • /

    22.04.2021 12:12
    /
    Da im se zahvalimo sto pokusavaju da nas srede ko Crnu Goru.
    A ovi alavi zinuli za kineskim kreditima. Cek anas isti scenario kao i Crnogorce.
    Crnogorcima ce Kinezi konfiskovati luku bar a nama zeleznicu. I tako finaliziraju put svile.
  • NK

    19.04.2021 08:19
    COVID je potekao iz Kine a ovi bi da im se zahvaljuju!? Neka se lepo svi isele za Kinu, ova drzava je barem na papiru jos uvek demokratska dok je Kina jedan od najgorih oblika diktature, mada nas Prvorodjeni sve vise gura u njihovom smeru...
  • HK

    19.04.2021 07:28
    Na čemu? Što investira (za profit normalno) u srb, doduše daleko manje od Evrope i SAD jedino što se trubi glasnije, ili što su srbiji prodali maske i vakcine, a koje su plaćene donacijama od EU i od samih srpskih platilaca poteza...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.