Infektolog Delić: Zastrašujuće je da lekari govore negativno o vakcinaciji

Infektolog Dragan Delić izjavio je danas da je za stvaranje kolektivnog imuniteta neophodno da 80-85 odsto stanovništva bude zaštićeno.
Infektolog Delić: Zastrašujuće je da lekari govore negativno o vakcinaciji
Foto: Pixabay
Delić je kazao da je vakcinacija jedina zaštita od težih posledica virusa korona i osudio je lekare koji se protive vakcinaciji.
 
"Zastrašujuće je da pojedini lekari govore negativno o vakcinaciji, jer lekar ne može da ima negativan stav prema vakcini. Svaki lekar ima pravo na sumnju, sumnjajući dolazimo do istine, ali svoju sumnju ne možemo da plasiramo laicima jer ih na taj način dovodimo u zabludu", rekao je infektolog.
 
Delić je istakao da još uvek nismo blizu kolektivnom imunitetu, uprkos tome što je 1,2 miliona ljudi revakcinisano i 660.000 preležalo infekciju.
  • Jogi Letač

    19.04.2021 15:49
    Ovi što se pozivaju na slobodu govora, ovo nije filozofska rasprava da li se meni više sviđa crvena ili plava boja, u medicini se mora držati naučno dokazanih činjenica. To je otprilike kao kad bi ja građevinskog inženjera ubeđivao da ne treba da stavi armaturu u betonske mostove, dok gradi most. Naravno, on zna da će most da se sruši ako me posluša, ali ko sme sada meni da zabrani da iznesem svoje mišljenje, kada to nije u duhu demokratije.
  • dura

    19.04.2021 14:27
    Odmah oduzeti licencu
    Lekarima koji su protiv vakcinacije treba odmah oduzeti licencu. Obrazlozenje: oduzeti svakom takvom lekaru licencu i da ponovo polaze infektivne bolesti i epidemiologiju i recimo da on to i polozi opet mu ne treba vratiti licencu jer to znaci da on sasvim svesno dovodi laike u zabludu i unosi im strah od necega irealnog, nanosi stetu i pojedincima i siroj drustvenoj zajednici, a to je nespojivo sa lekarskom praksom.
  • NN

    19.04.2021 13:26
    Zastrasujuce da govore negativno, ili da kaze sta misle jel slobodno misljenje, pa vam se to ne svidja jer se ne poklapa sa vasom pricom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.