Počela prijava za 60 evra, evo kako to možete učiniti

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji, od danas mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijavljive za pomoć države od 30 plus 30 evra.
Počela prijava za 60 evra, evo kako to možete učiniti
Foto: 021.rs
Prijavljivanje je isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.
 
Dakle, na sajtu Uprave za trezor (klikni OVDE) treba da prvo kliknu na polje Podnošenje prijave, upišu broj lične karte i banku kod koje imaju otvoren račun.
 
Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplate pare i u njoj će im biti i otvoren račun.
 
Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.
 
Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći, kao i oni koji su na izdržavanju zatvorske kazne, ne treba da se prijavljuju za pomoć.
 
Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.
 
Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.
 
Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.
 
Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, Srbi na Kosovu i Metohiji, u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države. Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.
 
Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.
  • Ljiljana milovanovic

    14.06.2021 23:36
    Ja sam unela pogresne podatke i sada nemogu da unesem prave podatke
  • Sarić Siavica

    25.05.2021 17:16
    Isplata
    Zašto ne mogu kao prošle godine da sa ovlašćenjem i lič.kartama dana podignem novac za decu koja su na privremenom radu u Crnoj Gori?
  • Marija

    21.05.2021 22:16
    Kome se obratiti za pomoć?
    Ni meni nisu legnem pare.I dalje mi piše da će mi biti otvoren namenski račun,ali nista.Prijavljivala problem,niko se ne oglašava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.