FOTO: Dok voz prolazi u Železniku - rampa podignuta

Na pružnom prelazu u beogradskom naselju Železnik juče popodne zabeležena je scena na kojoj se vidi podignuta zaštitna rampa, dok voz prolazi, piše Blic.
Sve se događalo oko 16 sati, a kako se vidi na fotografijama, dok kompozicija prolazi ispred pružnog prelaza čeka nekoliko vozila, koja prethodno nisu upozorena spuštenom rampom o nailasku voza.
 
"Blic" podseća da je veoma česta situacija da se na pružnim prelazima u Srbiji dešava da rampa ostane podignuta i da vozači nemaju praktično nikakvo obaveštenje da li će u tom trenutku naići voz, kao u ovom slučaju.
 
 
Sličnim situacijama svedočili su godinama ranije i stanari Kovačice, Ripnja, a rampa je bila podignuta dok je voz prolazio i na pružnom prelazu Kijevo u Rakovici, kao i u Rabrovcu kod Mladenovca.
  • lepo

    28.04.2021 08:26
    bice zabavno kad krene voz 200 na sat. sad barem mili...
  • Željo

    28.04.2021 08:19
    Nalog I
    Postoji mogućnost da ja mašinovođa u prethodnoj stanici u kojoj je voz imao zadržavanje obavješten "opštim nalogom I " da je "navedeni putni prelaz u kvaru (neosiguran),te da ispred istog ima STATI i zatim oprezno nastaviti vožnju".
  • Pregledač

    28.04.2021 08:17
    Procedura
    Postoji procedura za takav prolazak, ako je rampa u kvaru, što se dešava. Voz mora da stane ispred prelaza, pa da najmanjom brzinom uđe na prelaz i prođe brzinom 5 ili 10km/h. A onda se pojavi pametnjaković da to slika, i da se zgražava kao da je voz protutnjao najvećom mogućom brzinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.