VIDEO Krizni štab odlučio: Kafići ostaju zatvoreni do 8. maja

Krizni štab na današnjoj sednici nije doneo nove mere u borbi protiv korona virusa.
VIDEO Krizni štab odlučio: Kafići ostaju zatvoreni do 8. maja
Foto: 021.rs
Epidemiolog Branislav Tiodorović je na konferenciji nakon sednice kazao da tek od 8. maja može da se razmišlja o tome da se postojeće mere ublažavaju postepeno.
 
"O popuštanju možemo da govorimo tek kada broj novozaraženih bude opao. Ako se bude spuštao ubrzano i ako sve mere budu poštovane, posle 8. maja ćemo razmišljati o tome da se one postepeno ublažavaju", kazao je Tiodorović.
 
Kako je objasnio, ako podaci budu dobri, posle tog datuma videće se i da li da se restoranima i kafićima dozvoli rad i u zatvorenim prostorima, uz maksimalno 50 odsto popunjenosti. 
 
Tiodorović je rekao da je današnja sednica imala zadatak da oceni epidemiološku situaciju i apelovao na poštovanje mera tokom praznika.
 
"Želimo svi zajedno, verujem i narod i mi svi koji radimo da izbegnemo onaj scenario koji smo imali za Sretenje, situaciju koja nas je dovela do povećanja broja bolesnih. Izbegnimo taj scenario. Ako smo disciplinovani, iskoristimo lepo vreme, baš za vreme praznika, da se prošetamo sa porodicama, da proslavimo velike praznike, ali da poštujemo mere", naglasio je Tiodorović.
 
Apelovao je na ugostitelje da se vakcinišu, kako bi bili pripremljeni za ublažavanje mera i proširenje kapaciteta ugostiteljskih objekata koji mogu da prime goste.
 
Epidemiolog je rekao da nijedna vakcina protiv korona virusa ne štiti organizam apsolutno i da je neophodno da se građani čuvaju.
 
Kako je kazao, u narednom periodu Krizni štab će posebnu pažnju obraćati na vakcinaciju radno aktivnog stanovništva jer su trenutno najugroženiji, navodeći da je među osobama od 65 do 74 godina njih 60 odsto primilo obe doze vakcina.
 
  • Nekons

    29.04.2021 11:30
    ***
    Ako za vreme praznika nešto treba zatvoriti, onda su to crkve, da ne bi opet bilo masovnog lizanja istih kašika, obzirom na to da su većina tih zaluđenika ujedno i protivnici vakcinacije kao i nošenja maski...
  • Ana

    28.04.2021 23:45
    O čemu ovi pričaju? Kafići su puni i unutra i napolju.
  • niko

    28.04.2021 22:58
    Gospodo ugostitelji, zatvorite kafiće i pokažite ovima da vas neće ucenjivati vakcinom. Ili radite ili ne radite.
    A, gospoda koja nemaju gde da piju kafu neka se strpe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.