Novi avion Er Srbije sa likom Tesle svečano ispraćen sa beogradskog aerodroma

Novi avion "Er Srbije" sa likom Nikole Tesle, danas je svečano ispraćen na prvi let za Njujork.
Novi avion Er Srbije sa likom Tesle svečano ispraćen sa beogradskog aerodroma
Foto: FoNet
Avion je na beogradskom aerodromu ispratila predsednica Vlade Ana Brnabić.
 
"Zahvalni smo vam za sve što ste uradili. Er Srbija je tokom 2020. godine je evakuacionim letovima vratila 10.000 naših zaglavljenih građana. Er Srbija je bila tu da pomogne i stranim državljanima. Hvala vam što tako ponosito nosite ime naše zemlje i što i dalje jačate i ovim avionom sa likom Nikole Tesle i svega što Srbija jeste", rekla je Brnabić.
 
Novi "erbas A330-200" sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle svoj jedinstveni izgled dobio je u Šenonu u Irskoj.
 
Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni, saopšteno je ranije iz "Er Srbije".
 
Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti "Er Srbije", a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija "Aeroflot".
 
Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB, a za razliku od prvog "erbasa A330" YU-ARA, koji je koristio "Dženeral elektrikove CF6" motore, novi avion ima "Rols-Rojsove" pogonske jedinice.
 
Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće 21 sedište u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.
 
Prvi A330 YU-ARA koji je srpski avio-prevoznik iznajmljivao, u vlasništvu je "Etihad ervejza".
  • Difo

    30.04.2021 15:59
    AirSerbia, TeslaTesla
    Joca
    Poslao bi nas sve u p.m. i imao bi puno pravo !
  • Rema

    29.04.2021 15:13
    Bravo SNS strucnjaci. Kakve veze njegova dostignuca N.Tesla imaju veze sa aerodromima i aviJonima? Da nije on izumeo aviJon ili mlazne motore?
  • Joca

    29.04.2021 11:10
    Jadan Nikola! Svi redom ga razvlače, prisvajaju i otimaju se o njega. Pitam se šta bi on rekao na sve ovo da može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.