Preminula porodilja zaražena koronom u Nišu, beba je dobro

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je porodilja M. P. zaražena koronavirusom, koja je pre dva dana rodila zdravu devojčicu.
Preminula porodilja zaražena koronom u Nišu, beba je dobro
Foto: Pixabay
Dvadesetsedmogodišnja M. P. iz Zaječara, koja se porodila u niškom Kliničkom centru u 35. nedelji trudnoće, preminula je jutros u 7.20.
 
Zamenik direktora Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković izjavio je da je preminula zbog otkazivanja bubrežene funkcije i funkcije jetre.
 
"Tokom jučerašnjeg dana njeno stanje se dramatično pogoršavalo. Došlo je do naglog propadanja koagulacionog statusa i propadanja bubrežne funkcije, odnosno do takozvanog HELLP sindroma. Hitno smo inicirali dijalizu, ali se stanje i dalje rapidno pogoršavalo", kazao je Janković.
 
Porodilji se brzo pogoršalo zdravstveno stanje, posle čega je preminula, javlja reporter N1. Beba je, prema rečima, lekara dobro.
 
Janković je podsetio da je ta pacijentkinja prebačena iz Zaječara u Niš zbog slabe zasićenosti krvi kiseonikom i visoke temperature. Kaže da je beba juče testirana i da je došao negativan PCR nalaz, te da ne očekuju dalje probleme.
 
Istakao je i da je opšte stanje majke bilo dramatično teško i tokom samog porođaja, da se hrabro borila i da je sa teškom saturacijom i maskom za neinvazivnu ventilaciju uspela da se prirodno porodi.
 
Prema njegovim rečima, od početka epidemije koronavirusa u KC Niš lečeno je ukupno osam trudnica koje su razvile "jako tešku" kliničku sliku.
 
Zbog ovog tragičnog slučaja su lekari Doma zdravlja u tom gradu danas javno pozvali trudnice koje su prošle treći mesec da se vakcinisu, dok su iz Kliničkog centra podsetili da je broj hospitalizovanih pao skoro na 250, te da nemaju ni jedno dete na respiratoru.
  • Strasno

    29.04.2021 18:30
    Da li je Jankovic ucestvovao u lecenju?
  • Dalija

    29.04.2021 17:46
    Tužno jako. Koja je ovo trudnica po redu da je umrla od korone...:(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija