Tadić: Komentari da ima boljih kandidata od mene su mi bili tragikomični

Predsednik Socijaldemokratske strane (SDS) Boris Tadić izjavio je da su mu bili tragikomični komentari iz opozicije nakon što je izjavio da ne isključuje mogućnost da se kandiduje za predsednika ako opozicija ne pronađe dovoljno kvalitetnog kandidata.
"Rekao sam da ne isključujem mogućnost da se kandidujem, ukoliko procenim da ne postoji kandidat koji bi mogao ne samo da pobedi, već i da upravlja državom u okolnostima njene neophodne dekriminalizacije. I jasno sam objasnio svoje motive za takvu odluku, kao i zbog čega prvi put od 2012. uopšte razmišljam o tome", rekao je Tadić za Nova.rs.
 
On je naglasio da smatra da su naše društvo i država nakon poslednje decenije "u takvom stanju da je od same pobede mnogo teži izazov upravljanje državom i društvom nakon te pobede". Tadić navodi i da je "naprednjačka oligarhija" prigrabila gotovo sve finansijske poluge, zbog čega pobeda na izborima za njih postaje irelevantna.
 
Ocenjuje da će u skladu sa tim i za svakog ko pobedi ovu vlast, prava borba će tek slediti, jer država nije više okupirana samo politički, već i bukvalno zaposednuta od "strane Vučićeve oligarhije". Iz tog razloga smatra da je potrebno veliko iskustvo i veština da se pobednik obračuna "sa tako okupiranom i kriminalizovanom državom".
 
Za njega su reakcije iz opozicije nakon izjave o potencijalnoj kandidaturi bile očekivane. Objašnjava da nije o sebi govorio kao o zajedničkom kandidatu opozicije, niti bi se nekome nudio, osim svojim bivšim i sadašnjim glasačima. 
 
Po njegovom mišljenju, nije logično to što se uopšte postavljalo pitanje u medijima da li druge stranke i lideri podržavaju takvu njegovu najavu. Dodaje da je simptomatično da se takva tema i pitanja nisu otvarala nakon moguće najave drugih kandidatura.
 
"Posebno su mi bili tragikomični komentari da 'ima boljih', jer se nikada u životu nisam ni kandidovao misleći da nema boljih, pa tako ni sada to nisam rekao. Uostalom, jedan deo njih koji su tako negativno reagovali su oni koji su 2012. podržavali Nikolića, a drugi deo su moji bivši saradnici i ako razmislite, upravo zbog toga je i logično da svima njima lično više odgovara Vučić na vlasti, nego ja. A što se tih mojih tadašnjih saradnika tiče, pa njihovu istinsku podršku nisam imao ni u toj kampanji 2012. kada smo bili u istoj stranci, pa zašto bih je imao sada? Jedina razlika u tome je što danas mogu ovako javno i otvoreno da govore ono što tada nisu smeli", rekao je Tadić.
  • Cvorovic Ilija

    05.05.2021 22:22
    Ako me se sete, sete...
    Evo jos jednog vestacki napumpanog problema: Tadic ili neko drugi umesto Vucica.
    Sta je pravi problem? Vise od 700.000 clanova SNS (da ne racunamo clanove drugih srtranaka) spremnih da prelete u tabor poBednika.
    Stotine hiljada ljudi zaposlenih u javnom, pa i u privatnom sektoru po partijskoj liniji, bez iskustva, vestina, sa kupljenim diplomama, sa jedinom svrhom da namaknu sto vise glasova.
    U pitanju je bar cetvrtina radno sposobnog stanovnistva.
    To je problem.
    Srbiji treba promena sistema, sto pre...
  • jaPAja

    05.05.2021 07:36
    Komentari su odraz kako nesvesni botovi nepismenom narodu tumače politiku tajkuna koji vode državu. Otuda mržnja prema svakom časnom čoveku koji se pojavi u srbijanskoj politici. Zbog zavisti koji je pokretačka snaga inata, demokratija nikada neće zaživeti u Srbiji a svakog časnog i poštenog čoveka vlastodršci će provući kroz blato jer im je pretnja da nesmetano muljaju. Onom ko nije razumeo da DS nije sklopila koaliciju sa SPSom kakva je ta stranka danas, ne vredi objašnjavati šta je politička situacija. Onom ko okrivljuje predsednika bilo koje stranke zbog preletača ne vredi objašnjavati šta je politički stav. Onom ko gleda sretan rozi javni servis i povremeno mu baciš koju mrvicu sa stola, ne vredi čak ni prstom upreti u kantar jer neće razumeti kako se meri, a pogotovo ko i šta meri! I tako bi se moglo pisati do besvesti ali neobrazovan i zatucan narod ništa neće razumeti do urlanja i čvrste ruke. Sve ostalo je utopija.


  • Sprdacina od drzave

    04.05.2021 17:16
    @marko
    Sto bi vlast napadala Tadica? Pokojni Miki Rakic i Tadic su odvojili SNS iz SRS. A Tadic je sa svojim lopinama oko sebe uspeo da IZGUBI od Tome Grobara. Toma nije pobedio te izbore 2012-te, vec ih je Tadic izgubio. Ima li vece sramote od toga za Borisa? I sada ciljano ide da izgubi izbore kako bi ovom autorativno-mafijaskom rezimu produzio mandat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.