Mihajlović: Mnogo fanatizma i neistina kod takozvanih ekologa u Srbiji

Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ukazala da je puno agresije, fanatizma i neistina koje izgovaraju oni koji se danas nazivaju takozvanim ekolozima u Srbiji.
Mihajlović: Mnogo fanatizma i neistina kod takozvanih ekologa u Srbiji
Foto: 021.rs
"Možemo da se slažemo ili ne, ali je važno da baratamo činjenicama, umesto da skupljamo poene na poluinformacijama i zastrašivanju građana", rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi i upitala hoćemo li da zatvaramo sve, po svaku cenu, iako nam donosi dobro.
 
Zorana Mihajlović je podsetila da nikakav ugovor sa Rio Tintom neće biti potpisan dok ne budemo imali sve neophodne studije uticaja na životnu sredinu i dok svi ne budu imali uvid u to, sapšteno je iz Ministarstva.
 
Ona je navela da je do 21. maja otvoren poziv za lokalne samouprave da se prijave za subvencionisanje energetske efikasnosti, te da je neophodno da smanjimo potrošnju električne energije između 35 i 45 odsto.
 
"Lokalne samouprave će raspisati dva javna poziva - jedan za kompanije koje će te poslove realizovati, a drugi u toku jula za građane, da se jave i zamene stolariju", rekla je Zorana Mihajlović i objasnila da je reč o pilot projektu, a da se sledeće godine očekuje budžet od najmanje 150 miliona evra samo za zamenu stolarije. 
  • Jovica

    04.05.2021 23:30
    Sramota
    Reci da je fanatizam prisutan kod ljudi cija deca disu visestruko zagadjen vazduh je za ostavku ministara koji je to izjavio. Njihov posao je da rade za dobrobit naroda a ne da optuzuju narod kako bi prikrili interese zbog kojih su dozvolili da se zivotna sredina u nasoj zemlji toliko zagadi! Nema izgovora kada je vazduh u pitanju!
  • Petar

    04.05.2021 21:32
    A bitcoin i kosmet???
    Dotična osoba laprda gluposti,tih 35-45% električne energije nestaje(pretvara) se u ilegalnim mini fabrikama bitcoina i ostalih kripto-valuta na severu kosmeta,čak i albanci sa juga zakupljuju garaže u severnoj mitrovici i pune ih rigovima za rudarenje kripto-valuta....
  • Damir Krnić

    04.05.2021 17:31
    S obzirom na aktuelnosti oko Bora i Smedereva ne vidim ni jedan razlog da im se veruje ni na studije i analize a kamoli reč kad je u pitanju zaštita životne sredine! Ja ne bi ni rizikovao jer bez svih tih resursa još uvek se može kvalitetno živeti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija