Vulin: Marihuana neće biti legalizovana dok god je Vučić predsednik

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima pa i sa jednim džointom.
Vulin: Marihuana neće biti legalizovana dok god je Vučić predsednik
Foto: 021.rs
"Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju - kreneš od marihuane završiš na igli. Uvek ću u parlamentu ako se to postavi kao tema glasati protiv legalizacije marihuane", rekao je Vulin za televiziju Pink.
 
Ministar je najavio akciju tog ministarstva u vraćanju policajaca-pozornika na ulice, koga će svaki stanovnik bloka poznavati.
 
Prethodno je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da će Srbija, kao članica UN, u skladu sa odlukom UNODK-a, skinuti marihuanu sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome. 
 
"Već smo ušli u tu problematiku i mi kao članica UN – poštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo", kazao je Lončar pre dve nedelje.
 
Međutim, Vulin kaže da Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu i da je i dalјe na listi opojnih droga. 
  • SNS ljigavci

    06.05.2021 13:47
    @@dijasporac
    Kao sto postoji dijasporac koji pise po 021 stvari iz Srbije, tako i Kanadjanin u Beogradu pise na forumima u Kanadi njihove probleme?

    Zar ne dijasporac?
  • /

    06.05.2021 12:50
    /
    opet nam menjate istoriju i sto se tice konoplje u vojvodini

  • @dijasporac

    06.05.2021 11:37
    "Nigde nisam napisao da trazim da je posedovanje marihuane za sopstvene potrebe kriminalno delo...
    ..Moj ugao gledanja je samo iz perspektive zabrinutosti kada uz armiju svakodnevnih alkoholicara u Srbistanu (a hvala bogu ima ih na svakom cosku) dobijemo i armiju svakodnevnih ovisnika o THC-u. Bice veselo."

    Vidiš, za razliku od Kanade, to je ovde krivično delo i za posedovanje za sopstvene potrebe možeš da završiš na odluženju kazne u zatvoru. Stoga bih te zamolio da ako si zabrinut, slobodno počneš da izražavaš svoju zabrinutost za Kanadu, zemlju u kojoj navodno živiš, a nas koji živimo u Srbiji, pustiš da se brinemo za stvari koje utiču na naše živote.
    Hvala unapred

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.