Kisić Tepavčević: Epidemiološka situacija povoljnija zahvaljujući vakcinaciji

Epidemiološka situacija je poslednjih nedelja povoljnija zahvaljujući vakcinaciji, izjavila je ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
Kisić Tepavčević: Epidemiološka situacija povoljnija zahvaljujući vakcinaciji
Foto: 021.rs
Ona je za Tanjug rekla da protekli praznici i okupljanja nose veći rizik od širenja zaraze, ali da se ipak nada da se za dve nedelje neće videti značajnije promene izazvane opuštanjem tokom prazničnih dana.
 
"Ono što nam je išlo u prilog bilo je toplo vreme, pa je većina okupljanja bila na otvorenom prostoru koji je manji faktor rizika. Uz to, znatan broj građana je vakcinisan, a i većina građana se ponaša savesno i odgovorno", rekla je Kisić Tepavčević.
 
Osim pada broja novozaraženih, najbolji pokazatelj povoljnije epidemiološke situacije jeste i manji broj prijema u bolnice, a veći broj otpusta, napominje ministarka i poručuje da su, ukoliko se nastavi ovim tempom, moguća "opuštanja" zdravstvenog sistema.
 
KBC "Bežanijska kosa" je izašao iz kovid sistema, a ministarka najavljuje da će u narednom periodu, u skladu sa epidemiološkom situacijom, sigurno biti donete mere da se još neke bolnice vrate u redovan režim rada, iako, dodaje, i tu treba biti oprezan, što pokazuje i prethodno iskustvo.
 
Kisić Tepavčević napominje da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji povoljna isključivo zahvaljujući vakcinaciji.
 
"Ako nastavimo sa ovakvom svešću, i ovakvim odzivom na vakcinaciju, sigurno nas u narednom periodu čekaju i opuštanja i dosta povoljnija situacija", navela je ona.
 
Inače, u Srbiji je do sada dato više od 3,5 miliona doza vakcina.
  • Pametuljak

    05.05.2021 00:17
    Bolje da cute ili da zapravo kazu da ne znaju, do sad je uvek bio uspeon od 1.5 meseca i pad od po 1.5 mesec. Ako se ne poveca opet broj za mesec ipo dana onda mogu reci da je vakcinacija uspela.
  • Армаггедон

    04.05.2021 18:22
    Živa istina
  • Abe

    04.05.2021 18:08
    abelaki40@gmail.com
    Sve je to u redu, ali kada će gospođa ministarka početi da se bavi svojim ministarstvom, ili je možda ona i stavljena ne čelo toga ministarstva da ono ne bi funkcionisalo. Kada će se na primer doneti zakon o boračkom dodatku za učesnike rata (ratova)??? Patrijarh ruča sa beskućnicima, da li je možda i njoj tu bilo mesto??? I da ne nabrajam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.