Na listi čekanja za državne vile 30 zahteva, izdata i ona najskuplja od 12.000 evra mesečno

Sve vile kojima gazduje Dipos izdate su u zakup, pa čak i ona najveća i najskuplja za koju kirija iznosi 12.000 evra mesečno, izjavio je direktor preduzeća Đoko Krivokapić i dodao da Dipos, koji gazduje sa 354 nekretnine, u ovom trenutku ima između 20 i 30 zahteva na listi čekanja.
Na listi čekanja za državne vile 30 zahteva, izdata i ona najskuplja od 12.000 evra mesečno
Foto: Pixabay
"Svi smo mislili da će se epidemija korone odraziti na naše poslovanje", rekao je Krivokapić za "Novosti" i naveo da su se svi iznenadili kada su shvatili da su kraj prošle godine dočekali sa 15 puta većom dobiti nego što su predvideli izmenjenim planom poslovanja.
 
Krikvokapić dodaje da je sve izdato osim četiri mala lokala - tri u tržnom centru "Staklenac", u Makedonskoj, i jedan u Sremskoj.
 
"Statistika preduzeća pokazuje da su 31. decembar dočekali sa 96,61 odsto izdatih nepokretnosti, a ovaj mart sa neverovatnih 98,57 odsto. Međutim, daleko je bitniji procenat naplate potraživanja, koji nekada nije prelazio ni trećinu. U decembru je bio 88,27, a u martu, kada je tradicionalno slaba naplata - 85,7 odsto", rekao je on.
 
Krivokapić kaže da su Diposove nekretnine mahom iznajmljivala domaća preduzeća, što, kako ocenjuje, daje nadu da ekonomija nije sasvim slomljena pandemijom.
 
Drugu polovinu uglavnom zakupljuju stranci - najviše Amerikanci. Međutim, od njih je prihod veći jer uzimaju kuće veće kvadrature, pa samim tim i skuplje.
 
"Svi stanovi i kuće kojima gazdujemo u ovom momentu su izdati. Najveća vila ima oko 1.800 kvadrata i mesečni zakup za nju je 12.000 evra. Nismo imali nijedan otkaz zakupa. Naprotiv, bilo je mnogo novih zahteva", rekao je Krivokapić za "Novosti".
 
Krivokapić kaže da se sva zdanja izdaju preko sajta, da je Dipos u obavezi prvo da ponudi slobodne nekretnine diplomatskoj i međunarodnoj poslovnoj zajednici, pa ako pretekne - domaćim zakupcima. Broj ovih drugih, međutim, stalno raste.
 
Inače, Dipos ove godine obeležava 60 godina od osnivanja Diplomatske kolonije. Kvadrat u Diplomatskoj koloniji u kojoj ima 26 kuća, košta 10-12 evra, a "Dipos" nudi i hitnu tehničku službu u slučaju kvara.
 
"Dipos" upravlja i sa nekoliko pravih arhitektonskih bisera. Jedan od njih je Škarkova vila, u Deligradskoj 14. Bio je to dom inženjera Riharda Škarke, direktora filijale Praške kreditne banke u Beogradu. Projektovao ju je čuveni arhitekta Dragiša Brašovan. Te 1927. godine dobila je nagradu za jednu od najlepših fasada u Beogradu.
  • Neki

    05.05.2021 09:32
    ljudi
    Neki ljudi žive sjajno (5-10% stanovništva, politika, estrada, kontraverzni biznismeni i narko karteli....) izuzeo sam poštene privatnike kojih je jako malo.
    Većina nas gleda:
    - kifla sa 30 din otišla na 40 dinara, pereca sa 30 dinara otišla na 40 dinara, hleb poskupeo i sve ostalo, sve je poskupelo samo oko peciva za 10-30 dinara kako koje.
    - o računima da ne i govorim kao i potrošačkoj korpi.
    Sad Vam za običan doručak dve perece i jogurt u čaši treba minimum 150 dinara, užas.
    A oni se bahate sa vilama, putovanjima............e jadan smo mi narod.
  • Grof od Bajčetine

    05.05.2021 08:56
    A kolika kirija se naplaćuje Tomi Diplomi, i zašto mufte živi u vili sa poslugom, bazenom, baštovanima o našem trošku ?
  • rale

    05.05.2021 08:54
    Dokle god država zarađuje od pranja para i pravi se blesava tako će i da bude...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija