Tepić: Ukoliko tužilaštvo ne zaštiti svedoke, naći ćemo način da se izborimo sami

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), Marinika Tepić, izjavila je danas da će se, ukoliko tužilaštvo ne zaštiti svedoke u slučaju optužbi za pedofiliju i podvođenje u Jagodini, "pronaći drugi način da se izborimo sami".
Tepić: Ukoliko tužilaštvo ne zaštiti svedoke, naći ćemo način da se izborimo sami
Foto: 021.rs
Tepić je za list "Danas" izjavila da u to nema sumnje, i da "sleganje ramenima i odustajanje nije i neće biti opcija".
 
Ona je, povodom velikog prisustva na televizijama sa nacionalnom frekvencijom predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, na kojima "govori o svojoj nevinosti" rekla da se "sve što Palma radi" poslednjih dana "svodi na dve stvari. Marković, kako je rekla, šalje preteće poruke ljudima koji su spremni da svedoče o podvođenju i pedofiliji i njemu kao prvoosumnjičenom, kao i da preti svojim koalicionim partnerima u vlasti", odnosno da "trguje informacijama tipa ako me pustite niz vodu, povući ću i vas".
 
"Postoje mehanizmi u Zakonu o krivičnom postupku koji decidno navode način zaštite i posebno osetljivih svedoka, što podrazumeva njihovu komunikaciju iskjučivo sa tužiocem, čak i u privatnom kućnom ambijentu, upravo da ne bi imali kontakt ni sa kim drugim", kazala je Tepić.
 
Provoosumnjičeni u ovoj aferi, Dragan Marković Palma, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, izjavio je za Danas da "identitet (svedoka) ne može da se sakrije" od njega, ponavljajući izjavu koju je ranije dao gostujući na jednoj od televizija da ako se žrtve plaše njega, "pa neće da idu u policiju i tužilaštvo, hoće (da svedoče) preko Skajpa i onlajn", da će i tada "isto da sazna njihova imena i prezimena".
 
"Pitajte nekog pravnika, svedoci ne mogu da se sakriju. I nije to opravdanje, plaše se pa neće da daju iskaz. Niko nema razloga da se plaši od mene", kazao je Marković.
 
Potpredsednica SSP je 19. aprila na konferenciji za novinare optužila Dragana Markovića da na svojim "žurkama" u Jagodini i Končarevu, mestu u blizini Jagodine, podvodi žene, devojke i maloletnice, od kojih su neke dovožene iz Beograda luksuznim taksijima, o čemu je na video snimku svedočio muškarac čiji je identitet bio zaštićen.
 
Tepić je 26. aprila u jagodinskoj policiji dala iskaz o svojim saznanjima o tom predmetu, ali nije htela da obelodanjuje imena svedoka za koje je rekla "da ih u tom trenutku ima namanje sedam", dok se za njih ne obezbedi zaštita i omogući svedočenje onlajn ili u kućnim uslovima.
  • Banacan

    05.05.2021 20:54
    Ostalo jos mafije vase na slobodi da vas cuvaju? Nije velja nevolja za dzabe njoj dao 200 000€.
  • mile Fruska Gora

    05.05.2021 13:11
    To su koliko vidim neki TVOJI svedoci
    kojima ti upravljas kao da im je uduzeta poslovna sposobnost … koje je to krivicno delo u kome politicarka arbitrira da li ce ili nece i kada ce i kako ce da se prijavi delo i svedoci.
    Politika.
    izbori.To je to. Ne glasam za SNS ali tek sada necu za ove sto prave ove predstave
  • Podbarac

    05.05.2021 12:59
    Da se razumemo
    Nisam obžavalac "rada i dela" ni Palme, ali ni Marinike- oboje su mi od iste fele, samo u drugo pakovanje. Ukratko, politiĆar i sa veliko"Ć"...

    A što se tiče politiĆke prostitucije i podvođenjea - raspon ide od "sendviĆa" i mitinga do "žurki". Ono što je najcrnje, je da je sve to većma i uglavnom na "dobrovljono-aktivistiĆkoj" bazi, a sa nadom u "svetlu budućnost" i radno mesto kroz "rad" u i uz stranku.

    (Daa l' se seća neko one sirotice i paljenja dploma? O tom se radi...)

    Daklem, ne sumnjam da je toga bilo u Jagodini, kao što znam da je bilo o da ga ima svukud, pa i u Novom Sadu i to kod svih stranaka. Jer to je ogledalo i našeg posrnulog morala, obaška i mentaliteta.

    Obaška, ako se utvrdi da je bilo prisile ili svesnog iskorišćavanja maloletnik(c)a - voleo bi da bar neko fasuje robiju, e da bi se i ostalli, brem kolko-tolko doveli u red. Uključujuči i sve sadanje i bivše stranke Marinikine.

    Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija