Traže da Srbija uvede krivično delo ekocid

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ocenio je danas da bi u Krivični zakonik trebalo uneti novo krivično delo "ekocid", za najteže povrede prema životnoj sredini.
Traže da Srbija uvede krivično delo ekocid
Foto: Pixabay
Smatraju i da za njega treba da se propišu najstrože kazne.
 
CLS navodi da poslednjih godina postaje praksa u evropskim zakonodavstvima uvođenje novog krivičnog dela pod nazivom ekocid, za nanošenje sistematske i teško popravljive štete životnoj sredini, na državnom ili regionalnom nivou.
 
"Iako naš Krivični zakonik sadrži poglavlje sa krivičnim delima protiv životne sredine, pa država Srbija poseduje određeni pravni arsenal za borbu protiv zagađivača i nesavesnog ponašanja, smatramo da je neophodno da se ova borba intenzivira i da je novo krivično delo ekocid logičan korak u tom pravcu", navodi CLS.
  • Trky

    09.05.2021 18:18
    Apsolutno se slazem sa ovim predlogom mada smatram da je trebao mnogo, mnogo ranije da se uvede. Nekako mi se čini da su ovi bahati nacinili vec dosta štete..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija