Šapić: Koristio sam rupu u zakonu da zaposlim ljude, to nije varanje

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić priznao je da je 2014. godine koristio rupu u zakonu da zaposli "10 do 15 ljudi" u upravu Opštine Novi Beograd.
"Sad ću da vam kažem kako ste varali građane Srbije, varali ovaj sistem, varali i Vladu u kojoj je Aleksandar Vučić bio premijer", počeo je predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić tokom gostovanja u "Utisku nedelje" na Novoj S.
 
On je objasnio da se Šapić 2014. godine kao predsednik Opštine Novi Beograd suočio sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.
 
"Tada ste pribegli sledećoj formi - da na mesto pomoćnika gradonačelnika, koje je političko mesto, postavljate ljude koji na to mesto ostanu tri ili četiri dana, a nakon toga ih samo…", rekao je Jeremić na šta je Šapić nastavio: "…ubacim u Opštinsku upravu."
 
"Imate Kristinu Glišić, vaš pomoćnik od 12. do 16. decembra, pa Cupać od 17. do 19. decembra, znači po nekoliko dana", naveo je predsednik Narodne stranke.
 
Šapić je na to rekao da neme potrebe da dalje navodi imena, te da će on to sve da potvrdi.
 
"Sve je istina, sve ću da potvrdim, sve je tačno. Ja ću to sve da potvrdim", rekao je Šapić, nakon čega ga je Jeremić optužio da je varalica.
 
"Vi na taj način niste kršili zakon formalno, pravno, ali ste varali sistem. Kao što je varanje sistema kad prepišete doktorat, kada pređete u SNS nakon što ste dobili izbore kao SPAS."
 
Predsednik SPAS je još jednom ponovio da je tačno da je na taj način ubacivao ljude u opštinsku upravu nakon što je došlo do zabrane zapošljavanja.
 
"Ali, zapošljavanje je odobravalo telo koje se nalazilo na nivou grada, gde vi šaljete zahtev njima ukoliko vam se oslobađa radno mesto. U Opštini Novi Beograd su se oslobađala radna mesta i mi nikad nismo prešli broj zaposlenih koji nam je određen zakonom. Mi smo tada ulazili na zeleno svetlo, a oni nam nisu odobravali ono što je trebalo da nam odobravaju i mi smo počeli da ostajemo bez kadrova", rekao i dodao: "I naravno da smo tada nalazili rupu u zakonu i ubacili 15, 20 ljudi. To nije varanje, mi nismo prekršili zakon."
 
Jeremić: Šapić ujedinjenjem sa SNS ulazi u Mordor
 
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će predsednik SPAS Aleksandar Šapić ujedinjenjem sa SNS "ući u Mordor u kojem je svako zlo dozvoljeno" i da će dobijati "noževe u leđa", ne samo od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.
 
"Ako Šapić eventualno dobije izbore u Beogradu, glavni grad bi mogao da bude vođen na način na koji predsednik SNS Aleksandar Vučić vodi Srbiju - sultan u Srbiji, a paša u Beogradu", rekao je Jeremić na TV Nova S.
 
Jeremić je Vesića uporedio sa Jagom, likom iz Šekspirovog dela "Otelo", koji je "personifikacija zla", prenela je Narodna stranka.
 
"Sve najgore što postoji u čoveku, zavist, manipulacija, spletka... Jago na kraju uništi Otela, koji gubi i život. Najbliže što ćete u realnom životu sresti slično Jagu je Goran Vesić, a vi ste tog čoveka ujeli za oko i lakonski prešli preko toga. Ne bih bio u vašoj koži kada on krene da se ostrvljuje na vas. Moj savet vam je da imate oči na leđima", rekao je Jeremić.
 
Jeremić je dodao da je 2018. godine u kampanji za beogradske izbore Vesić "ubio Boga u Šapiću", koji je potom rekao da "više nema šanse sa SNS". 
 
"Šta vas je očaralo od 2018. godine do danas, da li kako je Vesić vodio Beogad, da li vas je očarala Jovanjica, Rio Tinto ili vašingtonski sporazum, da biste odlučili na svoju ruku da obavite ovu vrstu spajanja za koju mislim da je adekvatniji naziv aneksija ili 'anšlus'", upitao je Jeremić Šapića.
 
Jeremić je naveo da je Šapića upoznao dok je "igrao ulogu Sime Spasića" kada je Jeremić predstavljao svoj program lokalnim odborima Demokratske stranke.
 
"Potom su vas u ovu emisiju poslali da objašnjavate zašto sam dok sam predsedavao Ujedinjenim nacijama nestatutarno izbačen iz DS", rekao je Jeremić.
 
Vučić i Šapić danas o ujedinjenju
 
Lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio je da će danas popodne sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučić razgovarati o ujedinjenju te dve stranke. Šapić je rekao da će tom razgovoru prisustvovati po dvoje predstavnika SNS i njegove stranke.
 
Upitan čija je bila ideja o ujedinjenju SNS-a i SPAS-a, Šapić je rekao da je ona došla od predsednika SNS i da je reč o prirodnom procesu s obzirom na programska načela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.
 
Na pitanje novinarke, koja ga je, uz ogradu da ne želi da bude bezobrazna, pitala kako je to izgledalo i da li je to: "hoćeš da se udaš za mene", Šapić je rekao da "ne želi da pravi sprdnju" od tog razgovora i komunikacije sa Vučićem.
 
Ipak je pojasnio da je predlog bio da se dve političke organizacije ujedine i zajedno bore za sprovođenje sličnih ili istih uverenja u interesu države. Primetio je pritom da nije reč o ravnopravnom ujedinjenju s obzirom na to da je SNS mnogo veća stranka.
  • g pen

    10.05.2021 13:21
    Ovako, vi mislite da su rupe u zakonu slucajne? Zakoni se pisu po potrebama olosa a kada nema moralnog opravdanja za neki postupak onda ide ona mantra ,,Mi smo radili po zakonu,,. I jevreje su ubijali po zakonu a kod vas su otimali zemlju i kuce vojvodjanima.
  • Manjov

    10.05.2021 13:14
    Vuk je odvalio doktora Šapića. Moj glas ide Narodnoj stranci.
  • DonJuan

    10.05.2021 12:56
    Nisam nesto posebno gotivio Jeremica, ali posle sinoc hocu, svaka mu je na mestu a Sapic klasican srba, sve za moc i pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.