Kon: Ko nema antitela posle druge doze, moraće da primi i treću

Oni koji nemaju antitela posle primljene dve doze vakcine protiv virusa korona moraće da prime i treću, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon.
Kon: Ko nema antitela posle druge doze, moraće da primi i treću
Foto: Youtube screenshot (K1 TV)
"Jasno je svima nama koji se bavimo ovim poslom da oni koji nemaju antitela posle dve doze, a prošlo je vreme, treba da prime još neku - ili dozu te iste vakcine, ili da promene vakcinu", rekao je Kon za televiziju N1.
 
Napomenuo je da za sada postoje istraživanja samo za slučajeve kada treća doza dolazi od istog proizvođača kao i prve dve, ali je kazao i da je kombinovanje vakcina "budućnost".
  • BATA

    11.05.2021 15:11
    covid
    Kada bi znali za sta treba da naprave vakcinu bili bi uspesni.Ovo ne daje rezultate zato sto su planirali virus a nisu ga izolovali.Napravili su vakcinu po hologram virusu.Ajde da se strasti smire,ukinu sve mere pa da vidimo.Treba pre svega ukinuti testiranje zato sto se na osnovu njega donose dijagnoze.Ajde ovo,ima neko temperaturu par dana,dodje u ambulantu naravno odmah ce ga sa prc testom i ustanove da je +.A pacijent recimo posle dan-dva dobije boginje,sarlah ili slicno.Sta ce ond?Znamo da prc otkriva sekvence rnk bilo cega.Voleo bi da neko odgovori na ovo laicko pitanje.
    Da li stvarno niko nije pratio izjave kada se ovo pojavilo.Posle manje od mesec dana receno je da je vakcina jedini spas.Kako su ynali da ovo nece prestati ko svi ostali virusi.I vakcine se posle 6 meseci pojavise ko da si u trubu duvao.Odjednom tri-cetiri.Bas slucajno.I suvise naivno.O tome se ne vode rasprave a da ne pominjem obdukcije koje jos uvek su zabranjene.A tek da verujem onima koji su protiv nas sproveli "MILOSRDNOG ANDJELA".Idi ,begaj.Čudno da su doktori zaboravili metode lečenja koje su sa mukom polagali kod vrhunskih profesora.Prihvatiše novog doktora Bila G.MRAK ZA MEDICINU.
  • @Mirko Stefanovic

    10.05.2021 21:00
    Pa logicka pretpostavka bi bila da se za sasvim novu bolest stalno stvaraju nova saznanja, time i stalno koriguju zakljucci, protokoli lecenja, kao i vakcinacije, mere za prevenciju itd... Medicina tako funkcionise, svaka nauka ustvari, nije mi jasno cudjenje (ili mozda jeste, za nekog ko prosao nije ni pored jedne nauke). Pre godinu dana nismo nista znali, danas znamo vise, za godinu dana cemo znato mnogo vise nego danas. Za vas takve sto nista nikad niste ucili, dajte bar malo postovanja i poverenja, ne u politicare, ali da u lekare, jer prosto sta vam drugo preostaje, sakrivanje po budzacima, samolecenje i umiranje, salivanje strave?
  • Mirko Stefanovic

    10.05.2021 13:25
    Vakcina
    Lekari se upljuvali objasnjavajuci da merenje antitela nije pouzdan pokazatelj da ce vakcina biti uspesna, a ova izjava nas vraca na pocetak. Uz to, unosi tesko nepoverenje u vakcinaciju. Sto to odmah nije rekao kad je vakcinacija pocela, nego tek sada?
    Da li on misli da vakcincija sada ponovo treba da pocne od pocetka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.