Dr Vukomanović: Jednom detetu oduzeta leva strana tela - najteža komplikacija koju smo imali

Doktor Vladislav Vukomanović iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta izjavio je danas da se u toj ustanovi od virusa korona leče dva deteta i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.
Dr Vukomanović: Jednom detetu oduzeta leva strana tela - najteža komplikacija koju smo imali
Foto: Pixabay
Vukomanović je za RTS rekao da je jedna od najtežih posledica virusa korona multisistemski inflamatorni sindrom.
 
"Jedan od pacijenata ima veoma tešku posledicu, to je hemipareza ili šlog, oduzetost leve strane tela i to je najteža neurološka komplikacija koju smo imali", naveo je Vukomanović.
 
On je dodao da je pacijent imao i miokarditis, ali da se njegovo stanje popravlja.
 
Prema rečima Vukomanovića, broj pregleda dece u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta se smanjuje, i to je, kako je istakao, izuzetno dobra vest.
  • Jelena

    10.05.2021 20:24
    Sirota deca
    Moj komsija, 13 godina, zaglavio 3 nedelje u bolnici od tromboze, 13 godina, zdrav prav, pa sada neka i dalje neverne Tome lupetaju koješta...
  • konačno

    10.05.2021 12:23
    Istina počela da isplivava na videlo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija