Mogućnost putovanja i 3.000 dinara motivisali Pazarce i Tutince da se vakcinišu

Poslednjih nekoliko dana broj vakcinisanih protiv korona virusa na dnevnom nivou u Novom Pazaru i Tutinu povećan je za oko 50 odsto, pokazuju podaci zdravstvenih ustanova.
Mogućnost putovanja i 3.000 dinara motivisali Pazarce i Tutince da se vakcinišu
Foto: 021.rs
Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, Šefadil Spahić, kazao je za Betu da je prvu dozu vakcine do sada primilo blizu 13.200 građana, dok ih je revakcinisano skoro 10.500.
 
"Primetan je značajan porast broja osoba koje vakcinišemo u poslednjih par dana i kreće se oko 150, dok smo ranije dnevno vakcinisali po stotinak osoba ili manje", rekao je Spahić.
 
Broj imunizovanih iz dana u dan raste i u Tutinu, a do sada je bar jednu dozu vakcine primilo oko 3.100 osoba.
 
"Prosečno na dnevnom nivou vakcinišemo 20-30 osoba, dok u danima kada imamo Fajzerovu vakcinu taj broj prelazi 50. To je značajno povećanje, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da se ranije dešavalo da se po nekoliko dana niko ne pojavi da primi vakcinu", izjavio je epidemiolog Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović.
 
On je dodao da se porast broja vakcinisanih poklopio sa najavom da će svi imunizovani dobiti po 3.000 dinara, ali da to nije jedini razlog.
 
"Verujem da je jedan od razloga i to što su negativan PCR nalaz ili primljena vakcina uslov za ulazak u veliki broj zemalja", istakao je Eminović.
 
Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu, ocenio je Spahić, i dalje je nestabilna, iako se poslednjih par dana smanjuje broj hospitalizovanih.
  • Dragan

    11.05.2021 15:55
    Ah
    Namešteni rezultati.Predsednik rekao tobi javi ili svi pre toka ili ogromna većina ili će te posetiti moji.
  • V

    11.05.2021 14:22
    Afrika u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.