Beograd priprema veliki eksperimentalni koncert, po ugledu na Amsterdam i Barselonu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad platiti logistiku da se sprovede kontrolisani eksperiment organizacije koncerta.
Beograd priprema veliki eksperimentalni koncert, po ugledu na Amsterdam i Barselonu
Foto: Pixabay
Potom će se oni koji su mu pristustvovali pratiti kako bi stručnjaci mogli da izrade medicinsku studiju.
 
Vesić je najavio da će Grad dati logistiku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, koji će sa Medicinskim fakultetom i svim relevantnim učesnicima realizovati kontrolisani eksperiment, poput onih koji su urađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.
 
"Eksperiment će podrazumevati organizaciju koncerta, a oni će odrediti ko dolazi na taj događaj, da li samo vakcinisani ili će biti potrebani antigenski testovi, negativni PCR testovi i slično. Pratiće se svi ti ljudi nakon toga i možete da budete sigurni da će se srpska nauka pokazati kao uspešna", dodao je Vesić.
 
Grad će platiti logistiku, a stručnjaci će izraditi medicinsku studiju, pojasnio je on.
 
"Radujem se tome, jer će nam rezultati studije pomoći prilikom donošenja odluke o organizaciji koncerata, festivala i drugih većih događaja. Imaćemo egzaktne pokazatelje kako se virus širi ili ne", dodao je Vesić, prenosi Beoinfo.
  • Nikola

    12.05.2021 17:41
    oće biti tender za bend?
    ili direktna pogodba!?Ako bude koncertna oprema sa "budućnosti Srbije" i razglas sa krovova, biće Bomba od certa, micim vazalno, ovaj vizualno.
  • Marija

    12.05.2021 12:06
    Predivno
    Tek da vidimo kome ce sa estrade da platimo, sto vise platimo bice vise ljudi. Predlazem Ceca za dz ima da bude svetski rekord u posecenosti
  • Ilija

    12.05.2021 11:51
    gde ce gara da primi vakcinu?
    a koja vrsta muzike?
    mislim da od toga mnogo zavisi dalje istrazivanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Sutra ujutru stiže proleće

Proleće ove godine počinje sutra, 20. marta u 4.06 časova, a u isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je astronomsko društvo "Ruđer Bošković".