Javno preduzeće za 24 miliona dinara tražilo da inženjeri lepe nalepnice u liftove

Beogradsko javno preduzeće platilo je 24 miliona dinara nabavku dečiji plastičnih slagalica otpornih na UV zrake i u nabavci zahtevalo da ponuđač ima zaposlena najmanje četiri inženjera.
Javno preduzeće za 24 miliona dinara tražilo da inženjeri lepe nalepnice u liftove
Foto: Pixabay

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" sprovelo je nabavku proizvodnje i lepljenja 2.650 dečijih plastičnih slagalica koje su po uslovima konkursa morale da budu otporne i na UV zrake, iako će uglavnom stajati u mrklom mraku. Za njihovu izradu i lepljenje zahtevano je da ponuđač ima zaposlena najmanje tri mašinska i jednog elektrotehničkog inženjera, saznaje Pištaljka.

Kao jedini ponuđači posao pravljenja i lepljenja plastičnih slagalica od kojih svaka košta nešto više od 9.000 dinara dobile su dve firme - građevinska "DN&T investing grup" i "David Pajić Daka", koja se bavi proizvodnjom, montažom i servisiranjem liftova.

"Gradsko stambeno" nabavku je sprovelo u oktobru 2019. godine i tom prilikom kupljeno je 2.650 slagalica od klirita, kvadratnog oblika dimenzija 30 puta 30 centimetara. Površina slagalice podeljena je na osam pokretnih  delova, a cilj je da se njihovim pomeranjem formira slika na kojoj se nalaze nacrtani likovi uz logo "Gradskog stambenog" sa tekstom "Lift nije igračka". Slagalice su lepljene dvostrano lepljivom trakom u liftovima zgrada koje su u sistemu održavanja "Gradskog stambenog".

Kako je Pištaljka saznala, prosečna cena ovog proizvoda 1.600 dinara po komadu, što je oko šest puta manje od cene koju je platilo "Gradsko stambeno".

U 24 miliona, kažu za Pištaljku u PR agenciji koju je angažovalo ovo preduzeće, spadaju i dizajn, raznošenje i montaža, iako je sam dizajn urađen prema slici koju je u konkursnoj dokumentaciji postavilo "Gradsko stambeno". Za zahtev da firma ima najmanje tri mašinska i jednog elektrotehničkog inženjera, tvrde da je neophodan jer "ne može bilo ko da uđe u lift".

Prema podacima sa portala javnih nabavki ova firma je do sada dobila 30 javnih nabavki velike vrednosti od JP "Gradsko stambeno".

Opširnije na sajtu Pištaljke

  • miki

    12.05.2021 11:39
    Liftovi u NS su katastrofalni. Firme koje održavaju slično.
    PA šta je bilo pre nekoliko dana kada su pronašli bombu u liftu ono na detelinari. Pa serviseri nisu izašli 4 meseca da provere lift kako radi. Pola priučenih majstora ja se plašim da idem liftom realno kada uđeš u njih pa ljudi hoće da promene kabinu našminkaju je čisto a elektronika i ostalo se nemenja već ostane stara. Umesto da se sve odradi samo izgled se popravlja. Da se poštuje zakon 70% liftova u NS ne bi radilo
  • Neo NSovac

    12.05.2021 10:25
    @maca
    ...dok ne propadne i poslednji sačuvani fond i ne ode poslednji obrazovan čovek. Onda će postati ratište izmedju neobrazovanih za malo sredstava što je ostalo jer neće imati ko da održi standard a to nije dobro za lopove jer nema odakle da se stvara.
    Kao što se desilo u Venecueli.
    A to će podržati zapad jer njima odgovara anarhija u državi gde je pre bilo najviše stručnjaka u svetu.
  • Stanovic Dusan Stane

    12.05.2021 10:08
    Ko moze neka bezi odavde
    Dobice narod 30 eura ubrzo i nikom nista dzaba sve ovo pisete.Za dva dana se narod nece secati ni jedne jedine reci cak ni naslova ovog clanka.

    ---

    "Najveći neprijatelj slobode nije car, ni robovlasnik, ni gonič robova."
    "Najveći neprijatelj slobode je srećan rob."
    -Jack London

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.