Mali: Za 60 evra državne pomoći se prijavilo skoro četiri miliona građana

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se do jutros u 7:30 časova za pomoć od 60 evra (30 plus 30) prijavilo 3.814.000 građana.
Mali: Za 60 evra državne pomoći se prijavilo skoro četiri miliona građana
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Krećemo sa isplatama, 640.000 građana će danas dobiti, a sutra 1,4 miliona", rekao je Mali za RTS i dodao da prijavljivanje za tu pomoć traje do subote, 15. maja.
 
Prvih 30 evra trebalo bi da bude isplaćeno do 20. maja.
 
Po 30 evra biće isplaćeno u maju a isto toliko i u novembru.
 
On je rekao da će postupak prijave za dodatnu pomoć od 3.000 dinara za one koji su se vakcinisali protiv korona virusa biti isti kao i prijava za pomoć od 60 evra.
 
"Prijava za tih 3.000 dinara će biti od 1. do 15. juna, preko Uprave za trezor, kol centra, a u pripremi je i novi portal, a do 31. maja ko kod primi prvu dozu vakcine, stiče pravo da se prijavi za pomoć", obajsnio je on.
 
Prošle nedelje pomoć od 30 evra primili su penzioneri, a potom i korisnici socijalne pomoći i zatvorenici.
  • Ljiga

    12.05.2021 18:41
    Ljiga
    Bijo popodne i nije jos uplaceno! A danas mije rok da platim izvrsitelju kamatu! Niste od reci ako ste rekli od danas onda danas a ne neki izgovori.
  • Da

    12.05.2021 11:27
    Da
    Da samo sto vecina banaka neisplacuje pomoc jer nije uplaceno od strane drzave. Bilo jutros oko 70 ljudi i niko nije ni dinara dobijo. Vele za koji dan eeee sta docekasmo. Ovo je zaista ponizavajuce ali covek samo u novac veruje i to ga pokrece bilo i bice. Osiromasi i izludi narod ima iz ruku dati jede.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.