Srbija prva u Evropi otvara centar za srčanu insuficijenciju

Predsednik Udruženja za srčanu slabost Petar Seferović izjavio je danas da će Srbija biti prva zemlja u Evropi koja će otvoriti ekspertski centar za srčanu insuficijenciju.
Srbija prva u Evropi otvara centar za srčanu insuficijenciju
Foto: Pixabay
Ovaj centar će biti u Univerzitskom kliničkom centru Srbije u Beogradu.
 
"Srbija je u žiži borbe protiv srčane insuficijencije, a sledeće nedelje ćemo otvoriti ekspertski centar za srčanu insuficijenciju u Kliničkom centru, u čemu će Srbija biti prva u Evropi", rekao je on za RTS.
 
Seferović je kazao da je pandemija korona virusa dodatno uticala na srčane bolesnike, jer ne idu na redovne kontrole.
 
"Korona oštećuje srčani mišić i oni koji su preležali koronu moraju da se stalno kontrolišu, da bi saznali posledice koje je korona ostavila na srce, jer je najvažnije da se dijagnostika postavi na vreme", objasnio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.