Matematičari iz Beograda osvojili dve zlatne medalje

Matematička gimnazija u Beogradu saopštila je danas da su učenici te škole na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi, održanoj od 7. do 13. maja, osvojili četiri medalje, od toga dve zlatne.
Matematičari iz Beograda osvojili dve zlatne medalje
Foto: Pixabay
Dušan Beguš i Petar Samardžić osvojili su zlatne medalje, Igor Engi srebrnu, a Nikola Lakić bronzanu medalju, dok je Strahinja Gvozdić dobio priznanje za učešće, navodi se u saopštenju.
 
Ukupno se takmičilo 110 takmičara iz 11 zemalja, a organizator ovogodišnjeg takmičenja je Estonsko društvo fizičara.
 
Na ovom takmičenju ekipe Švedske, Finske, Estonije i Litvanije imaju veće ekipe, jer je njima ovo izborno za međunarodnu olimpijadu iz fizike. Zemlje gosti su bili Rusija, Poljska, Rumunija, Srbija, Vijetnam, Saudijska Arabija, Azerbejdžan.
 
Ekipa Matematičke gimnazije je predstavljala Srbiju na ovom takmičenju.
 
Za prevod se pobrinuo Dejan Đokić, dok su u procesu organizacije takmičenja učestvovali Ivan Stanić i Aleksandra Dimić, nastavnici i saradnici u Matematičkoj gimnaziji.
  • Дада

    14.05.2021 08:12
    Браво, децо! Браво, професори!
  • Bili Kid

    14.05.2021 01:03
    Bravo! Vi ste jedina nada i ponos ovoga naroda! Svaka cast!
  • Ja

    13.05.2021 23:45
    Svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.